Silver otkrio željeni plan za dovršenje sezone: Ljeto uz NBA ligu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.03.20. | 17:19

Lančana reakcija pandemije koronavirusa stavlja najjaču košarkašku ligu svijeta pred pravu kušnju.

NBA naprasno je prekinuta uoči utakmice Oklahoma City Thundera i Utah Jazza kad je neposredno prije utakmice centar gostiju Rudy Gobert testiran pozitivan na koronavirus.

Potencijalne ekonomske posljedice za jednu ''tvornicu novca'' kakva je NBA liga ogromne su, a vlasnici, kao i čelni ljudi lige intenzivno razmatraju najpoželjnije scenarije za rješavanje novonastale situacije.

Komesar lige Adam Silver gostovao je na televiziji TNT u sklopu emisije Inside the NBA te progovorio na temu:

„Čak i ako ćemo biti bez utakmica mjesec dana – čak i recimo šest tjedana – možemo dovršiti sezonu. To bi čak moglo značiti da će se Finale odigrati u kasnoj fazi srpnja. Preuranjeno je reći da je sezona izgubljena.“

Igrači se ne protive ovoj opciji. Momčad Los Angeles Lakersa imala je s vodstvom svoje franšize konferencijski poziv kojim je potvrđeno da je navedeno sasvim izgledna opcija.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Sources: Lakers players came away from conference call with GM Rob Pelonka, Coach Frank Vogel that NBA owners want to finish regular and postseason, even if goes to late June, July or August.</p>&mdash; Brad Turner (@BA_Turner) <a href="https://twitter.com/BA_Turner/status/1238251481213657091?ref_src=twsrc%5Etfw">March 12, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Na ovaj bi način liga poništila potencijalno ogroman financijski gubitak, no to bi stvorilo druge probleme. Sportske, točnije višenamjenske dvorane u Sjedinjenim Državama, planirane su i građene (za razliku od nekih drugih država) tako da posluju s profitom.

Što u prijevodu znači da su u ljetnom periodu već bukirane za mnoge ostale evente, što sportske, što glazbene, što one drugih vrsta, te bi po tom pitanju nastao organizacijski kaos.

Što bi bilo sa draftom, bi li se on pomicao? Što je s Ljetnom ligom i trening kamčovima? Slobodna agentura i zamjene igrača nemoguće su dok liga traje, a da ne spominjemo Olimpijske igre u Tokiju, na kojima su brojne od najvećih zvijezda NBA najavile da će se staviti na raspolaganje izborniku Greggu Popovichu.

Sve ćemo saznati u narednim danima i tjednima.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NBANBA draftNBA ljetna ligaTokio 2020Adam Silver

Ostale Vijesti