Revolucija u NBA ligi! U doigravanje će ići najboljih 16 momčadi neovisno o konferenciji

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.10.17. | 12:49

U NBA ligi stalna samo mijena jest.

NBA komesar Adam Silver odlučio je ostaviti trag u najjačoj košarkaškoj ligi. Nakon što je prionuo promjenama draft lutrije te načina igranja All-Star utakmice, Silver je sada krenuo i na promjene sistema plasmana u doigravanje.

Trenutno se po 8 najboljih momčadi iz Istočne i Zapadne konferencije bore za naslov NBA prvaka, a kako je već dugi niz godina Zapadna konferencija puno bolja od Istočne, ima puno onih koji zagovaraju ideju da se u doigravanje plasira 16 najboljih momčadi neovisno o konferenciji. Silver je istaknuo kako u vrhu NBA lige razmišljaju o toj promjeni, no ona ne može bez drugih promjena u natjecanju.

„Ako ćemo se odlučiti da 16 najboljih momčadi ide u doigravanje, onda moramo i novi raspored da bude pošten prema svim momčadima“, rekao je Silver objasnivši kako u tom slučaju momčadi moraju igrati isti broj utakmica s protivnicima iz obaju konferencija.

NBA liga je već ove godine napravila važnu stvar što se rasporeda tiče. Početak NBA sezone je pomaknut dva tjedna unaprijed, sve kako bi se smanjio broj back-to-back utakmica te igračima omogućilo više odmora.

„Nastavit ćemo eksperimentirati s brojem dana u kojem će se igrati sezona. Tada bi se možda mogao otvoriti prostor da napravimo izbalansirani raspored koji bi omogućio da u doigravanje ide 16 najboljih momčadi“, najavio je Silver.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Adam Silver

Ostale Vijesti