NBA 20/21: Cijela sezona u izolaciji, spremaju se četiri nova balona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.08.20. | 18:11

Isplivale su informacije o narednoj sezoni.

Već se špekulira sa opcijama odigravanja NBA sezone 2020./2021. te kako bi se ona mogla realizirati.

S obzirom da se pandemije koronavirusa Sjedinjene Države neće još neko vrijeme riješiti, jedni od najrenomiranijih i najupućenijih NBA novinara, David Aldridge i John Hollinger s The Athletica, dali su natuknuti o čemu se šuška kad je u pitanju nova sezona.

‘’Prema izvorima, nagađa se da bi za sljedeću sezonu mogli imati četiri bubblea. S obzirom na prezentirani uspjeh, jedan će sigurno biti World Wide of Sports u Orlandu. Drugi bi trebao biti Las Vegas, poprište koje je za dlaku izgubilo utrku s Orlandom.’’, navodi se.

Novinari također navode da bi ostale lokacijke trebale biti New York i Dallas-Fort Worth u Texasu, gdje se nalazi i Arlington, mjesto jednog od najimpresiovnijih stadionu u SAD, a možda i u svijetu. Liga već snima obje lokacije. Novinari su prezentirali još jednu opciju:

“Ako liga želi čekati cjepivo kako bi mogla pod normalnim uvjetima nastaviti natjecanje, postoji mogućnost šest poprišta. U svakoj bi bile momčadi iz iste divizije te bi se u vremenu od pronalaska cjepiva igrale iskljuivo unutardivizijske utakmice. Nakon što bi se one odigrale, uslijedila bi stanka od tri tjedna, nakon čeg bi se momčadi vratile u matične dvorane i liga bi se nastavila u regularnim uvjetima.”, stoji u tekstu.

Ništa nije ‘’uklesano u kamenu’’, čelna pravnica lige Michele Roberts i glavni povjerenik NBA Adam Silver navode kako je sigurnost igrača na prvom mjestu. Kako vrijeme bude odmicalo, bit će nazočno sve više konkretnih informacija.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The NBA is reportedly talking about having as many as 4 bubbles for the 2020-21 season.<a href="https://t.co/JLk0CnaOlC">https://t.co/JLk0CnaOlC</a></p>&mdash; ClutchPoints NBA (@ClutchPointsNBA) <a href="https://twitter.com/ClutchPointsNBA/status/1293560671729119235?ref_src=twsrc%5Etfw">August 12, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Jeff Hanisch/Reuters)


Tagovi

NBA regularna sezonaNBAAdam SilverkoronavirusNBA restart

Ostale Vijesti