Asimetričan i upitno pravedan nastavak NBA: Hoće li momčadi dići ruku?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.06.20. | 20:48

U četvrtak se čeka potvrda i suglasnost svih klubova.

NBA liga javila je kako je dostignut konačan nacrt za okončanje sezone. Glavne odrednice uključuju:

- dovršenje regularne sezone

- natjecanje nastavlja ukupno 22 momčadi; 13 Zapadne i devet Istočne konferencije

- svaka momčad odigrat će po osam utakmica do kraja regularne sezone

- možebitno mini-doigravanje za osmoplasirane momčadi koje će ići u playoff

Ukoliko su momčadi koje su van trenutnih playoff mjesta, a koje će sudjelovati (a to su Washington na Istoku i Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio i Phoenix na Zapadu), imaju manje od četiri utakmice iza osmoplasiranog, igrat će se mini-doigravanje (play-in). Ukoliko budu zaostajali više, osmoplasirane momčadi idu dalje.

Igrat će se, kako je najčešće spominjano, u ESPN Wide World of Sports postrojenju u sklopu megapodručja Disney Worlda u Orlandu. Taj je plan, između ostalog, usvojen kako bi Disney, odnosno njena kći-firma ESPN, barem donekle pokrila gubitke.

No ovaj nacrt tek treba proći glasanje, koji je po rasporedu u 18:30 po Srednjeeuropskom vremenu. Hoće li se sve momčadi složiti, odnosno hoće li se netko osjećati zakinutim, nepravedno zapostavljenim ili zanemarenim, ostaje da vidimo.

Za pretpostaviti je da će plan biti izglasan, jer je apsolutno svima u interesu da ''beskonačan dan'' povratka NBA napokon završi – igračima, strunom osoblju, trenerima, vlasnicima, radnicima čiji poslovi o ligi ovise, a na posljetku i fanovima.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">ESPN story on the NBA&#39;s plan for a return: <a href="https://t.co/z90vvFqob6">https://t.co/z90vvFqob6</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1268222861925388296?ref_src=twsrc%5Etfw">June 3, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Adam SilverNBANBA doigravanjekoronavirus

Ostale Vijesti