AK Perpetuum Mobile
AK Perpetuum Mobile

Vrhunski sportaši pozvali na utrku "Run for Down" ove subote na Savskom nasipu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 10:31

Podrša donatorskoj utrci "Run for Down" a koja će se održat ove subote na Savskom nasipu stiže sa svih strana Europe

Donatorska utrka “Run for Down” u organizaciji “Udruge sindrom Down” i Atletskog kluba Perpetuum mobile održat će se ove subote na zagrebačkom Savskom nasipu. Nastavak je to humanitarnog projekta koji je zaživio prošle godine kada su mnogi Zagrepčani u svibnju na istom mjestu hodali ili trčali u znak potpore osobama sa sindromom Down.

Donatorsku utrku podržale su mnoge osobe iz javnog života kao i vrhunski sportaši. Iz Njemačke je potporu utrci poslao Joško Gvardiol. Poziv da se građani priključe poslao je i Lovro Majer iz Francuske, potom Mislav Oršić, Dominik Livaković, Luka Ivanušec, Antonio Marin… Među prvima je podršku dao Borna Sosa. Iz Turske se javio Nenad Bjelica. Njegov kolega Zoran Zekić također je pozvao građane da ove subote dođu na Savski nasip, rukometni reprezentativci Luka Stepančić, Igor Karačić i Ivan Martinović podržali su “Run for Down” baš kao i olimpijci Tin Srbić, Filip Zubčić i Matea Parlov Koštro.

Svi su oni ponovno pokazali humanost i empatiju te na svoj način dali obol projektu u organizaciji Atletskog kluba Perpetuum mobile i Udruge sindrom Down koji ima za cilj doprinijeti svijesti koliko sport može pozitivno utjecati na razvoj osoba s Down sindromom te na poboljšanje njihova motoričkog razvoja.

Važno je naglasiti kako sav prihod od kotizacije a koja iznosi 12 eura ide Udruzi sindrom Down a prijaviti se možete na LINKU odnosno na lokaciji Veslačka 27, ispred Veslačkog kluba Zagreb u subotu s početkom u 9 sati.

Utrka na pet kilometara i nordijsko hodanje (3 km) počinje u 10.30 sati. Prethodno će se održati dječja utrka (10.00 sati) na koju vas pozivamo da date svoju potporu i pozitivnu emociju...

Raspored događanja:

9:00h; okupljanje i preuzimanje startnih brojeva (lasti min. prijava za trkače i hodače do 10.15h)

10:00h; start utrke za djecu s Down sindromom, Savski nasip

10:15h; podjela medalja djeci s Down sindromom

10:30h; start utrke, trkači (5km) i hodači (3km)

11:15h; proglašenje pobjednika utrke

11:30h; nastup „Atomic dance factory“ (igralište)

Lokacija:

Savski nasip, okupljanje na lokaciji Veslačka ulica 27, Veslački klub Zagreb, južna strana zgrade – na igralištu.


Tagovi

Filip ZubčićJoško GvardiolBorna SosaNenad BjelicaZoran ZekićLovro MajerMislav OršićDominik LivakovićLuka IvanušecAntonio MarinLuka StepančićIgor KaračićIvan MartinovićTin SrbićMatea Parlov Koštro

Ostale Vijesti