REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

VIDEO Suci spriječili jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa: MMA borac zamalo pobijedio Furyja!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 07:14

Neporaženi Tyson Fury zamalo je izgubio svoj prvi boksački meč od Francisa Ngannoua, bivšeg teškaškog prvaka u UFC-u.

WBC svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury pobijedio je bivšeg UFC borca Francisa Ngannoua podijeljenom odlukom sudaca u borbi bez naslova u Saudijskoj Arabiji koja je umalo izazvala jedno od najvećih iznenađenja u boksu. Fury, neporaženi nositelj jednog od najprestižnijih pojaseva u boksu, za dlaku je izbjegao prvi poraz od 37-godišnjeg protivnika koji nikada prije nije profesionalno boksao.

Fury je u meč ušao sa svojim klasičnim stilom, kao pravi showmen. No, Ngannou nije ustuknuo, dapače. Ušao je u razmjenu udaraca s favoriziranim Britancem i poslao ga je u trećoj rundi poslao ga je na pod lijevim krošeom. Na licu 35-godišnjrg samoprozvanog "Kralja Cigana" jasno se vijdelo iznenađenje i šok. Ipak, uspio je preživjeti treću i četvrtu rundu, a u ostatku meča nije pokazao pokazao gotovo ništa od čuvenog razmetanja u ringu. Fury je do kraja meča boksao prilično oprezno, suprotno svojem stilu, sve kako ne bi doživio jedan od najvećih 'debaklova' u povijesti boksa.

"To definitivno nije bilo u scenariju", rekao je Fury nakon što su mu dva sudaca dala pobjedu 96-93 i 95-94. Treći sudac dao je rezultat 95-94 u kamerunsko-francuskog ultimate fightera. "On je vraški dobar borac i vraški bolji boksač nego što smo mislili da će biti. On je nezgodan čovjek i dobar udarač i jako ga poštujem.Pružio mi je jednu od mojih najtežih borbi u posljednjih 10 godina."

Fury je rekao kako nema klauzule za revanš, ali da bi se želio ponovno boriti protiv Ngannoua nakon neupitne borbe za ujedinjenje naslova s ukrajinskim IBF, IBO, WBO i WBA prvakom Oleksandrom Usikom. Oba prvaka rekla su kako će se meč održati 23. prosinca ove godine.

Ngannou je napustio svoj teškaški pojas svjetskog prvaka nakon spora oko ugovora s UFC-om i izašao je iz te asocijacije u siječnju.

"Moj trening je trajao samo tri i pol mjeseca i ušao sam u ovu borbu s ozljedom. Ali ne želim davati izgovore. Gledat ću što mogu učiniti sljedeće da poboljšam svoju izvedbu kako bih se vratio još bolji.Sada znam da mogu ovo, spremite se. Predator je u kući", kazao je Ngannou.

Prema medijima, Fury bi na račun ove borbe trebao zaraditi gotovo 60 milijuna eura, a Ngannou nešto više od 10 milijuna.

Cijeli meč možete pogledati OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina/G)


Tagovi

BoksFrancis NgannouTyson Fury

Ostale Vijesti