Raketa na tronu u Španjolskoj: Jako smo sretni, ovo nam je dodatna snaga

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.05.15. | 08:35

Hrvatski reprezentativac i član novog španjolskog prvaka Barcelone, Ivan Rakitić nije skrivao oduševljenje nakon što je njegova momčad jučer i matematički osvojila Primeru, a predsjednik katalonskog velikana Josep Maria Bartomeu je naglasio kako je presudno bilo zajedništvo koje je momčad imala tijekom cijele sezone.

'Raketa' je u svojoj prvoj sezoni s katalonskom momčadi osvojio svoj prvi trofej u La Ligi, bolje i ljepše nije moglo.

VIDEO: Barcelona je prvak Španjolske, Realu nije pomogao ni hat-trick Cristiana Ronalda

VIDEO: Ovako je izgledalo slavlje u svlačionici Barcelone

Barca je i u finalu Lige prvaka i Kupa kralja, tako da neće stati samo na ovome, a za sjajnu sezonu velike zasluge idu treneru Luisu Enriqueu, naglasio je Rakitić poslije pobjede nad Atletico Madridom na Vicente Calderonu 1:0, koja je donijela 23. naslov na Nou Camp.

Jako smo sretni i želimo nastaviti u jednakom ritmu do kraja sezone jer vidimo da smo na pravom putu i ovo nam je dodatna snaga. Ne želimo previše razmišljati o tome što nam još slijedi. Proslavit ćemo ovo i onda ćemo ići korak po korak. Vjerujemo sebi i stručnom stožeru, ali treba ići polako“, naglasio je hrvatski reprezentativac.

Nije propustio pohvaliti trenera i njegov stručni stožer i smatra kako upravo njih treba nagraditi za uspjeh momčadi ove sezone jer su uspjeli, unatoč usponima i padovima, zadržati igrače na pravom putu za veliki uspjeh.

Vjerujemo treneru i stručnom stožeru jer ovo nije samo uspjeh igrača i ne bismo ovo uspjeli bez njih“, istaknuo je Rakitić.  

I Luis Enrique je bio sretan nakon svog prvog naslova.

Ovo je trenutak za pamćenje i za sve one ljude koji su nam pomogli da osvojimo naslov, a posebice za naše navijače. Ova momčad je zaslužila pobjedu i jako smo sretno što smo osvojili španjolsko prvenstvo. To je nagrada za upornost, čime smo pokazali da smo bili u sjajnoj formi“.

Ali sezona još nije gotova. Barcelona je u konkurenciji za trostruku krunu.

Nadamo se da možemo osvojiti još dva naslova, ali osvajanje Primere je velika stvar. Preostaje nam za odraditi još tri utakmice, od čega su dvije finale. Nakon susreta protiv Deportiva, moramo se fokusirati na finale Kupa na Nou Campu, što će biti velik izazov za nas“, poručio je Enrique.

Zadovoljstvo nije skrivao niti predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, koji je naglasio kako je presudno bilo zajedništvo koje su pokazivali tijekom cijele sezone.

Jako smo sretni jer smo ispunili prvi cilj. Sada kada smo osvojili Primeru, sljedeći korak je španjolski Kup. Pokazali smo da kada među nama vlada zajedništvo i kada smo ujedinjeni, da smo mnogo jači“.

Pohvalio je i Enriquea.

Odradio je prekrasnu sezonu kao trener. Kao što se i danas moglo vidjeti, momčad još uvijek djeluje vrlo svježe, a ne umorno. Ima ugovor još jednu sezonu i ne sumnjam da će ga odraditi“, zaključio je Barcin predsjednik.

Novi pobjednici Primere dobili su nekoliko dana slobodno da proslave naslov, a onda slijedi priprema za samu završnicu sezone. U subotu slijedi posljednji susret u Primeri, protiv La Corune, pa 30. svibnja finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaoa, a onda šlag na tortu, šestog lipnja finale Lige prvaka s Juventusom.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Josep Maria BartomeuPrimeraLuis EnriqueIvan RakitićBarcelona

Ostale Vijesti