Najluđa utakmica u povijesti KHL-a: Pet i pol sati, 142 minute čiste igre i magični Ramo na vratima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.03.18. | 16:10

Ovakva se utakmica viđa jednom u životu.

CSKA je u utakmicu ušao s prednošću od 3:1 u seriji i činilo se kako bi mogli riješiti stvari već u ovom susretu i osigurati finale, no Karri Ramo, golman Jokerita i bivši NHL-ovac imao je drukčije planove. Golovi su u regularnom dijelu pali u prvih deset minuta, Finci su brzo poveli, no CSKA se ekspresno vratio i ostalih 50 minuta regularnog dijela nije bilo pogotka.

 

 

CSKA je dominirao regularnim dijelom, imali su 32 udarca u okvir gola, no nisu ni slutili da će ih na kraju imati 52 više, no i dalje bez pogotka. U KHL playoffu pravila su takva da se igra na zlatni gol kroz produžetke u trajanju od 20 minuta sve dok jedna od ekipa ne postigne pogodak. Pogotka jučer nije bilo kroz četiri produžetka koji su na kraju nadmašili trajanje samog regularnog dijela susreta.

Pogodak je stigao tek u petom produžetku ili nakon 82 minute dodatnog vremena u kojem se tražio zlatni gol. Tada se ukazao Mikka Niemi i sjajnim potezom nakon skoro dva i pol sata iscrpljujuće utakmice iz blizine pogodio i završio priču te smanjio vodstvo CSKA u seriji na 3:2. Donio je tako svojoj momčadi sjajan impuls pred šestu utakmicu u Helsinkiju i vratio nadu u prolazak. Psihički faktor pobjeđivanja u ovakvoj utakmici je izuzetno velik.

Ipak, rekordna nije bila samo dužina utakmice već i broj obrana Karrija Rama koji je za tri obrane preskočio Curtisa Sanforda koji je 2013. u dresu Lokomotiva nakon tri produžetka upisao 80 obrana. CSKA je dominirao produžecima i uputili su ukupno čak 84 udarca u okvir gola, ali Ramo je obranio 83 i tako s 98,8 posto obrana postao apsolutni junak susreta. Postavio je s time novi rekord KHL u broju obrana na jednoj utakmici.

 

 

Inače, do sada je rekord po dužini trajanja držala utakmica češkog Leva i ukrajinskog Donbassa koji su nakon četiri produžetka igrali 126 minuta. CSKA i Jokerit jučer su igrali punih 16 minuta duže. Ako se uzme u obzir cijela dužina trajanja ispada da su igrači odigrali više od dvije utakmice u sklopu jedne.

 

 

Utakmica jes završila po našem vremenu u 23 sata, ali u Moskvi je tada bio jedan sat iza ponoći i susret je ostala gledati tek nekolicina gledatelja. Iscrpljujući maraton otjerao je ljude na spavanje vjerojatno zbog radnog dana pa su od početne sjajne atmosfere i pune dvorane na kraju Niemijev pogodak vidjeli su samo najizdržljiviji. Da su ostali, možda bi CSKA bio motiviraniji….

Sljedeća utakmica igra se već sutra od 15 sati po našem vremenu, a tečajeve na tu utakmicu možete pronaći OVDJE.

(Foto: You tube screenshot)

 


Tagovi

KHLJokeritCSKACSKA Moskva

Ostale Vijesti