Nizozemski klub dovodi mladog igrača Dinama i bivšu nadu Rijeke

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.06.19. | 11:47

Dvojica Hrvata na putu prema zemlji tulipana.

Hrvatski nogometaši oduvijek su bili vruća roba na tržištu, pogotovo oni u mlađoj dobi. Nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a sada i plasmana mini Vatrenih na Euro U21, brojni europski skauti prodefilirali su kroz hrvatske travnjake. A čini se kako je jedan nizozemski klub pronašao dvojicu Hrvata koji bi uskoro trebali pojačati njihove redove.

ODIGRAJ Hrvatska U21 - Engleska U21

Riječ je o NAC Bredi, dojučerašnjem prvoligašu koji je minulu sezonu završio na posljednjem mjestu ljestvice u Eredivisie. Kako prenosi nizozemski novinar Chris Tempelman, uprava nizozemskog kluba intenzivno radi na dovođenju bivšeg nogometaša Rijeke i torinskog Juventusa, Andrije Filipovića.

22-godišnji napadač posljednje dvije i pol sezone proveo je u slovenskoj ND Gorici, a ove sezone zabio je osam golova uz 10 prikupljenih žutih kartona. Filipović je dijete Rijeke u kojoj je prošao omladinski pogon, ali je prije debija za A sastav otišao na polugodišnju posudbu u mladu momčad Juventusa. Ipak, vratio se u Rijeku nakon čega je otišao prvo u Speziju, pa Sienu da bi u veljači 2017. obukao dres slovenskog prvoligaša.

Nadalje, on nije jedini igrač koji bi mogao put Nizozemske.

 

 

NAC Breda bi se uskoro mogla pojačati i jednim mladićem iz zagrebačkog Dinama. Riječ je o Mateju Šanteku, 19-godišnjem veznom igraču koji je od veljače ove godine postao igrač B momčadi Modrih. Inače je riječ o djetetu Rijekine škole, a u Zagreb je stigao iz slovenskog Rudara iz Velenja.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Andrija FilipovićMatej Šantek

Ostale Vijesti