Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

VIDEO Prijetnje su ipak bile samo pusta priča: Lakersi na rubu nove metle protiv Jokića i društva iz Denvera

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 26.04.24. | 08:07

Bojan je zabio pet poena u porazu Knicksa kojima je Joel Embiid zabio 50 poena

„Jako puno su pričali. Shvatili smo, pobijedili ste. Ali imali smo LeBron i ja neke razgovore, jedva čekamo ponovno igrati s njima“, komentirao je uoči starta sezone Anthony Davis, referirajući se na metlu koju su Lakersi doživjeli protiv Denvera u lanjskom finalu Zapadne konferencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Valjda je Davis potrošio omanje bogatstvo bacajući novčiće u fontane, danima se držao za gumb u nadi kako će sresti dimnjačara, izlizao si članke na prstima kucanjem u drvo… Jer, centru Lakersa se uistinu ispunila želja - momčad iz LA-a je dobila priliku za revanš. I to nekoliko njih. Valjda je Davis odigrao i kakav bingo usput… Prilika se nudila tri puta tijekom osnovnog dijela sezone, isto toliko prilika je bilo i u tekućoj rundi doigravanja.

Rezultat? Nuggetsi su upravo ovjerili i 11. uzastopnu pobjedu nad Lakersima, treću u ovom doigravanju pa sada Davisu i društvu prijeti isti scenarij kao i protekle godine. Denver je slavio sa 105-112 u Los Angelesu i sada je tek pobjedu udaljen od prolaska uz drugu rundu…

Utakmica u Crypto.com Areni imala je slične obrise kao i prethodna dva ogleda ovih sastava: Lakersi su rano ostvarili dvoznamenkastu prednost, držali ju i na poluvremenu, da bi onda Nuggetsi u drugom dijelu podignuli tempo igre, pritegnuli obranu, pametnije i efikasnije napadali očite mismatcheve te pick and roll igrom Jamala Murraya i Nikole Jokića unakazili obranu žuto-ljubičastih. Istini za volju, pomogao im je očajan šut domaćina koji je iz igre gađao 3/24, ali i sjajna partija nekog drugog tko se ne preziva Jokić ili Murray. Aaron Gordon je Lakersima ubacio 24 poena, uz 15 skokova, a Michael Porter Jr. je pridodao 20 poena uz deset skokova. Standardno dobri su bili Jokić (24 poena, 15 skokova, devet asista) i Murray (22 poena, devet asista).

U redovima domaćih najbolji su bili Anthony Davis i LeBron James, prvi je stavio 33 poena uz 15 skokova, a drugi je zabio 26, uz šest skokova i devet asistencija. Osim njih, Austin Reaves je zabio 22 i to bi bilo to od osjetnijeg učinka ostalih igrača. Ako se Lakersi i dalje nadaju u preokret, a s obzirom na LeBrona i njegov mentalitet sigurno da se nadaju, onda bi ih malčice mogao obeshrabriti sljedeći podatak: omjer svih momčadi koje su gubile 0-3 u nekoj playoff seriji iznosi 0-152.

A New York Knicksi su doživjeli prvi poraz u doigravanju, u Madison Square Gardenu pobijedili su ih Sixersi ili bolje rečeno Joel Embiid sa 125-114. Centar Philadelphije stavio je Knicksima 50 (!) poena uz osam skokova i to s načetim koljenom, i kako izvještava Adrian Wojnarowski, Bellovom parezom (privremena paraliza facijalnog živca).

Upravo nevjerojatan podvig igrača kojeg se često kritizira kako ispari s parketa u važnim utakmicama, ali ovog puta nije dozvolio da Sixersi padnu bez ispaljenog metka. Fino mu je sekundirao Tyrese Maxey s 25 poena i sedam asistencija, dok je Kelly Oubre odigrao jako dobru utakmicu s 15 poena i sedam skokova. Kod poraženih je Jalen Brunson postigao 39 poena uz 13 asistencija, a pratili su ga Josh Hart s 20 i OG Anunoby sa 17 poena. Bojan Bogdanović proveo je na parketu ponovno skromnih 13 minuta, ali zabilježio pristojnu statistiku od pet poena, tri skoka i jedne asistencije.

Prvi poraz u seriji pretrpjeli su i Cleveland Cavaliersa koje je uništio Orlando s prilično uvjerljivih 121-83.

Najefikasniji kod Magica su bili Paolo Banchero s 31 poenom i 14 skokova, Jalen Suggs s 24 poena uz 9/11 iz igre te Franz Wagner koji je ubacio 16 poena, uz osam asistencija i uhvatio pet skokova. Kod poraženih je Jarrett Allen ubacio 15 poena uz osam skokova, a Donovan Mitchell ja zabio 13 poena uz sedam asista.



Tagovi

NBALeBron JamesAnthony DavisLos Angeles LakersDenver NuggetsNikola JokićNew York KnicksBojan Bogdanović

Ostale Vijesti