Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Bitka za osmo mjesto početak je priprema za sljedeću sezonu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 08:02

Utakmica počinje u 18.00 sati na Aldo Drosini, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Hrvatska nogometna liga stigla je do 32. kola. Do kraja prvenstva ostalo je još 15 bodova u igri, odnosno pet utakmica za svaki od 10 klubova. Jasno, fokus javnosti isključivo je na borbi za naslov između Rijeke i Dinama, dok su bitke za preostale pozicije daleko manje obasjane reflektorima. Tome je u prilog išla i užasna sezona Rudeša, koji je već odavno prekrižen, a prije dva tjedna i službeno ispraćen u niži rang.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Loše izdanje Zagrepčana došlo je kao naručeno za ostatak donjeg dijela ljestvice, jer već dugo nisu ovako opušteno mogli ploviti proljećem, lišeni bilo kakve borbe za ostankom. To se prvenstveno odnosi na Istru 1961 i Slaven Belupo, osmu i devetu momčad lige, koje će u večerašnjem duelu potpuno rasterećeni moći odigrati za bodove koji donose 8. poziciju. Manjak pritiska ujedno će biti i odlična šansa trenerima za isprobavanje mladih igrača, odnosno igrača koji su u dosadašnjem dijelu sezone malo manje igrali. Sve skupa, preostalih pet kola, počevši s današnjim, bit će i audicija igračima za sljedeću sezonu, a trenerima selekcija i priprema za natjecateljsku sezonu 2024./25.

Kako će to izgledati kod Slaven Belupa, vrlo jasno je rekao trener Ivan Radeljić u najavi dvoboja.

"Pet mlađih ćemo povesti na put. Neki će početi, neki će ući s klupe. Oni moraju odigrati najbolje što mogu, greške im ne mogu gledati. Moraju pokazati volju i želju, donijeti energiju. Ja ću im dati šansu, dobit će ozbiljne minute, sad je na njima koliko će to iskoristiti. Tehničke greške ne gledam, hoću voljni moment. Bošnjak, Jagušić, Mrdaković, Krušelj i Marić, njih vodim na put. Na starijim igračima je da ih podrže. Oni moraju iznijeti taj teret, ovi dečki pokazati voljni moment. Kvalitetu imaju, u tome me nitko ne može razuvjeriti."

Prema najavama iz Koprivnice, Krušelj i Bošnjak pronaći će svoje mjesto u udarnoj postavi, dok bi od mlađih pričuvnih igrača iz domaće momčadi, svoje mjesto u početnom sastavu mogli pronaći stoperi Iovu i Koski.

"Znamo da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica, no pred nama je još jedna prilika da se poboljšamo i da rastemo, da igramo naš nogomet. Od prošlog susreta sa Slaven Belupom mislim da smo napredovali. Svaku utakmicu gledamo kao novu bitku za koju se trebamo pripremiti, žrtvovati i dati svoj maksimum, imati dobar pristup i usmjeriti utakmicu u onom smjeru koji želimo", rekao je u najavi trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

Domaćinu će zbog kartona nedostajati Vuk, dok je lista ozlijeđenih poduža, pa tako talijanski strateg ne može računati na Valinčića, Maurića, Ahmetija i Mlinara. Što se gostiju tiče, Božić i Šuto imaju po tri žuta kartona, dok je Agbekpornu odsutan zbog bolesti.

Utakmica počinje u 18.00 sati na Aldo Drosini, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu. Sudačku postavu predvodi glavni sudac Tihomir Pejin (Donji Miholjac), pomagat će mu Kristijan Novosel (Valpovo), Luka Kurtović (Osijek) i Toni Dadić (Zagreb). VAR sudac bit će Mario Zebec (Cestica), a AVAR Dario Kolarević (Zagreb).

Očekivani sastavi:

Istra 1961 (3-4-3): Majkić - Majstorović, Koski, Iovu - Kadušić, Blagojević, Petrusenko, Devetak - Ekong, Filet, Lisica

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Krušelj, Boras, Pllana, Štefulj - Lepinjica, Bošnjak - Murić, Mioč, Šakota - Štrkalj

(I.M.)


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLIstra 1961Slaven BelupoPaolo TramezzaniIvan Radeljić

Ostale Vijesti