vijest

0

Zabio je najvažniji gol u modernoj povijesti Rijeke, a sada se bavi prodajom cvijeća

28.11.2019 08:04 | Germanijak/I.M.

Po završetku karijere odlučio se uključiti u obiteljski posao i potpuno pogodio.

Veličina slova A A A

Jedno od pitanja koje se često provlači uz nogometaše je ono o tome što će raditi nakon karijere. Ako zbog manjka vremena I previše treninga ne stignu ulagati u obrazovanje, mogu se naći u problemima. No, o tome ne mora brinuti Goran Mujanović, igračka legenda Varteksa, ali i važan kotačić Rijeke u pohodu na prvo sudjelovanje u grupnoj fazi Europske lige. Autor je jednog od najpoznatijih golova u novijoj povijesti kluba, kada je u sudačkoj nadoknadi dodavanje Ivana Močinića pretvorio u veliko slavlje protiv Stuttgarta.

Njegova seniorska karijera započela je u Varteksu, kamo je prethodno stigao iz obližnjeg Trnovca. Jednu je sezonu proveo na kaljenju u Pomorcu iz Kostrene, da bi sjajnim partijama u matičnom klubu osigurao transfer u Lierse. U Belgiji je proveo dvije godine, odigrao 35 utakmica i zabio četiri gola, nakon čega se vraća u Varteks i odrađuje tri odlične sezone. Polaganim umiranjem varaždinskog kluba, Mujanović je sreću potražio u susjednoj Koprivnici, gdje je u međuvremenu stasao vrlo jaki Slaven Belupo, klub koji je tih godina bio jedna od najjačih karika hrvatskog klupskog nogometa.

U Podravini se Mujanović zadržao dvije i pol sezone, kada je uslijedio poziv s Kantride. U dvogodišnjem mandatu na Kvarneru, zabio je šest golova uz sedam asistencija, ali dakako, uvjerljivo je najvrijedniji bio onaj s Mercedes Benz Arene. Poslije odlaska iz Rijeke, odradio je još dva inozemna angažmana u Al-Nasru te Birkirkari, da bi se 2017. priključio Varaždinu, ali je zbog ulaska u poslovni svijet odlučio nogomet staviti na drugo mjesto. Naime, Mujanović se uključio u obiteljski posao s cvijećem.

“Roditelji moje supruge već dugi niz godina imaju tvrtku za veleprodaju cvijeća i prošle godine odlučio sam se uključiti u rad tvrtke. Operativac sam u tvrtki i ima mnogo posla. Također, moj posao je ići po europskim i svjetskim sajmovima”, rekao je prije dvije godine u razgovoru za 7Plus Regionalni Tjednik.

Prema informacijama kojima raspolaže Germanijak, Mujanović se i dalje nalazi u biznisu s cvijećem, a zanimljivost je i da je u istoj obitelji kao i najveći ciparski sportaš svih vremena – tenisač Marcos Baghdatis, suprug bivše tenisačice Karoline Šprem. Mujanović je suprug njezine sestre, tako da se u Varaždinu oformila zvjezdana sportska obitelj.

(foto: Pixsell)

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka