vijest

0

Yahoo: NBA igrači su sebični i neodgovorni u ovoj situaciji

19.03.2020 12:05 | Germanijak

Nakon inicijalne panike i krivog rukovođenja novonastalim problemom, možda se naredne mjere preusmjere na ispravan način.

Veličina slova A A A

Određeni broj NBA igrača zaraženo je koronavirusom, a sve je počelo Rudyjem Gobertom koji je prvi testiran pozitivno.

Nastavilo se njegovim suigračem Donovanom Mitchellom, Detroitovim igračem u usponu Christianom Woodom te četvoricom prvotimaca Brooklyn Netsa među kojima je i Kevin Durant.

Međutim, neki američki mediji pitaju se jesu li stvari malo krivo postavljene? Niti jedan od igrača ne da ne pokazuje simptome, nego se osjećaju uglavnom fizički moćno i snažno kao i inače te da im test to nije pokazao, nikad ne bi prepoznali nikakvu zarazu.

Gobert je odmah nakon testa a neposredno prije neodigrane utakmice s Oklahoma City Thunderom izjavio da bi bez problema mogao igrati utakmicu, a Mitchell je iz kućne samoizolacije u javljanju medijima rekao:

„Mogao bih bez problema odigrati seriju od sedam utakmica.“

Kevin Durant je također sigurno među zadnjim ljudima na planeti koji bi mogao osjetiti negativne posljedice koronavirusa. Ovaj apsurd ne umanjuje ni činjenica da su Brookly Netsi za svoje igrače (uključujući Duranta koji nije odigrao ni utakmicu ove sezone) platili testiranje privatnoj firmi, no gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio se tim povodom oglasio izjavom za koju nismo još sigurni sadrži li dozu sarkazma:

„Želim mu uspješan oporavak. Ali uz dužno poštovanje, nema kompletna NBA momčad što vršiti Covid-19 testove dok postoji toliko ljudi kojima je testiranje zaista potrebno. Testovi ne bi trebali biti dostupni bogatima, već potrebitima.“

Prisutan je kroničan manjak testova, a najmoćnija država svijeta nije izuzetak. To dovodi do problema da se ne može kreirati slika koliko je zapravo virus raširen, no čini se da, korporativno pogonjena, NBA liga i njene organizacije ne mare previše za opće dobro. Pogotovo je to problem kad se testovi troše na asimptomatski zaražene košarkaše.

Predsjednik Donald Trump upitanje je vrijedi li da ''dobro umreženi budu pogurani preko reda'', na što je on odgovorio:

„Ne bih rekao. Ali nekad se može dogoditi, tako je to u životu.“

 

 

Glasnogovornik lige Mike Bass je u obraćanju naglasio:

„Organi javnog zdravstva i liječnički timovi zaključili su da bi NBA igrači, s obzirom na naglašenu interakciju s ostatkom javnosti i česta putovanja, mogli biti subjektom ubrzanog širenja koronavirusa.“

Istina, no to vrijedi i za mnoge druge. Bass također naglašava kako bi ''testiranje poznatih javnih ličnosti moglo povećati svijest i brigu oko potencijalne zaraze'', no nama se čini upravo suprotno.

Mladi gledaju pozitivno testirane košarkaše bez apsolutno ikakvih simptoma, čak niti u prisustvu maramica za brisanje nosa. I trebali bi problem ozbiljno shvaćati?

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka