vijest

0

Wilder kaznio „krivca“ za poraz od Furyja

25.02.2020 11:39 | Germanijak

Nije mogao preći preko njegove pogreške...

Veličina slova A A A

Sad već bivši teškaški prvak u WBC federaciji Deontay Wilder odlučio je otpustiti „krivca“ za svoj poraz od Tysona Furyja u meču za titulu protekli vikend. Pomoćni trener Mark Breland bacio je ručnik u sedmoj rundi borbe kako bi spasio svog borca od daljnje štete, ali Wilder se naljutio na njega zbog toga i odlučio mu uručiti otkaz.

Mnogi smatraju kako je to bio ispravan potez Wilderovog trenera jer je boksač iz Alabame ranije već dvaput završio na podu, ali Wilder i njegov glavni trener Jay Deas optužili su Brelanda da je djelovao na svoju ruku.

Posljedica će biti otkaz i promjena u Wilderovom kutu za sljedeći meč.

„Ljutit sam jer smo o ovom razgovarali milijun puta. Ovaj potez nije emotivan, nego stvar principa. Rekao sam im da sam ratnik, a kao prvak, kao vođa, kao vladar, želim otići iz ringa na štitu.“

„Rekao sam svom kutu, nikad, ali baš nikad ne bacajte ručnik u ring jer sam ja posebna vrsta. Imao sam još pet rundi u sebi unatoč tome što sam možda loše izgledao. Još sam bio u borbi,“ bijesnio je Wilder.

Breland je bivši ozvajač zlatne olimpijske medalje s 356 profesionalnih pobjeda i tri poraza nu karijeri. Mnogi slučani gledatelji smatraju kako je postupio ispravno, a njegovi nekadašnji štićenici slažu se s onim što je učinio.

„Poštujem ga izuzetno, treba nam više trenera u boksu poput njega,“ rekao je njegov nekadašnji boksač Andre Ward.

(Foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka