vijest

0

Vrsaljku i suigračima drastično snižene plaće

03.04.2020 09:33 | Germanijak/V.R.

Zadranin i kolege mu prihvatili su ove nužne mjere.

Veličina slova A A A

Cijeli niz nogometnih velikana ovih dana i tjedana suočeno je s nužnošću rezanja troškova.

Kod nekih to ide glatko, dok kod drugih baš i ne uslijed malo višeg tona vedeta na platnoj listi. Došao je na red i Atletico Madrid hrvatskog reprezetativca Šime Vrsaljka. U vrijeme dok u Španjolskoj traje izvanredno stanje radi pandemije koronavirusa, ovaj klub će svojim igračima smanjiti plaće za čak 70 posto, priopćeno je četvrtak.

„Momčad i treneri prve momčadi razumiju potrebu za time, poštuju uvjete i prihvaćaju financijsko smanjenje svojih prihoda. Svi igrači prve ekipe su potpisali interni sporazum.“, očitovali su se iz kluba koji je u jednoj od zadnjih većih sportskih uzbuđenja uopće prije prekida senzacionalno izbacio branioca naslova Lige prvaka Liverpool.

Za ostala 430 zaposlenika kluba zatražena je regulacija od strane španjolskog ureda za zapošljavanje (tamošne varijante HZZ-a) koji će im privremeno suspendirati ugovore. Njihovi poslovi bit će regulirani na način da im se ili smanji radno vrijeme a proporcionalno plaće, ili da ih se otpusti a država na sebe preuzme njihove naknade. Plaće za manje plaćenje zaposlenike bit će dopunjene i iz ovog dijela kojeg su se odrekli igrači i rukovodeća klupska elita.

Nakon završetka izvanrednog stanja koje je za sada na snazi do 11. travnja bi se trebale stvari vratiti u normalu, iako sumnjamo da će do toga doći tako brzo. Logično, obustavljeni su prihodi od ulaznica, TV prava i prodaja suvenira.

Neki španjolski prvoligaši su već otišli ovim putem, recimo Barcelona, Alaves, Espanyol ili Betis, a također to vrijedi i za čak 246 tisuća tvrtki u Španjolskoj. Od 14. ožujka je 47 milijuna stanovnika ove zemlje zatvoreno u svojim domovima radi prevencije širenja koronavirusa. Zaraženo je oko 110 tisuća, a više od 10 tisuća je preminulo u ovoj državi.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka