vijest

0

Veliki talent, ali kvarljiva roba

21.10.2019 10:01 | Germanijak/M.N.

Došao je u Europu s jednim ciljem, no po svemu sudeći sve će ostati samo na željama.

Veličina slova A A A

Neymar je nesumnjivo jedan od najboljih svjetskih nogometaša, ali njegov osnovni cilj prilikom prelaska u Europu je bio da postane najbolji igrač na planeti.

Odlično je Brazilac igrao u Barceloni, ali je tamo na prijestolju Lionel Messi te bi teško ostvario svoj cilj pa je Neymar odlučio izaći iz Argentinčeve sjene te odlazi u PSG.

No, prelaskom u glavni grad Francuske Brazilaca su zadesili veli problemi s ozljedama. Naime, Neymar je za PSG do sad odigrao 63 utakmice, a propustio čak 60, što je katastrofalan podatak, kad se izračunaju dani koje je proveo izvan terena od dolaska u Europu dolazi se do brojke od 469 dana ili godinu i tri mjeseca.

Ušao je brazilski reprezentativac i u ovu sezonu ozlijeđen te je propustio četiri uvodna kola, no kad se vratio pokazao je sav svoj raskošan talent te je u pet utakmica zabio četiri gola.

No, kad su svi pomislili da je napokon fit uslijedila je nova ozljeda, sad zadnje lože, i to na reprezentativnoj utakmici, a iz kluba su javili da ga očekuje najmanje mjesec dana pauze, što već sad onu nestvarnu brojku dana penje na 500.

Poražavajući je to podatak i za Neymara, ali i za njegove poslodavce, koji su za njega izdvojili 222 milijuna eura, ne računajući primanja, u namjeri da im donese titulu Lige prvaka.

Nema spora da kad je zdrav da je jedan od najboljih, o tome govore i brojke u PSG-u 63 utakmice, 55 golova i 29 asistencija, no pitanje je s obzirom na ozljede koliko uspjeha i veselja može donijeti momčadi i vlasnicima

Međutim, jedno je sigurno teško da će ikada ostvariti svoj cilj, a to je biti najbolji na planeti.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka