vijest

0

Velika pobjeda HNS-a: Novi Zlatan odabrao Hrvatsku

08.08.2020 08:42 | Germanijak

Mladić koji je po stilu igre sličan Luki Modriću ima pravo igrati za Hrvatsku, Švedsku i BiH.

Veličina slova A A A

U Ludbregu je u četvrtak započeo Ljetni kamp hrvatskih nogometnih reprezentacija do 15 i 16 godina starosti.

Ljetni kamp održava se od 6. do 11. kolovoza, a u sklopu kampa bit će održani treninzi te po dvije provjerne utakmice svake nacionalne selekcije. Stručne stožere reprezentacija predvode izbornici Sergej Milivojević i Tomislav Rukavina.

Ono što je posebno zanimljivo je to da se na popisu U-15 selekcije našao Antonio Kujundžić, još jedan dragulj iz hrvatske dijaspore. Njegova je priča dosta zanimljiva jer stiže iz Švedske, gdje je već proglašen za novog Zlatana Ibrahimovića. 

Kujundžić je rođen 2006. godine, igra za Kalmar, a koliko je dobar, najbolje govori podatak da je proglašen najboljim u konkurenciji igrača rođenih 2006. godine, a igra prvu švedsku U-17, odnosno u konkurenciji tri godine starijih momaka. Također, Antonio bi sljedeće godine trebao biti priključen prvoj momčadi Kalmara, što znači da bi uskoro mogao postati najmlađi švedski igrač koji je zaigrao u seniorskom nogometu.

S obzirom na to da mu roditelji vuku korijene iz Bosne i Hercegovine, mladi Kujundžić imao je opciju da se opredijeli za čak tri reprezentacije, no HNS je izvojevao veliku pobjedu i Antonio se našao na pripremama U-15 reprezentacije. 

Da bi se to moglo ostvariti, donekle je najavio Armin Kujundžić, otac mladog igrača, koji je prije dva mjeseca dao intervju za Večernji list i rekao kako obitelj posjeduje i hrvatsku putovnicu. 

"On obožava Luku Modrića. Čak sam jednom, preko nekih svojih prijatelja, uspio dogovoriti da Luka malo s njim porazgovara preko telefona. Pitao ga je koju poziciju igra, koji su mu najbolji igrači. Antonio zna cijeli sastav hrvatske reprezentacije, pratimo čak i hrvatsku ligu", rekao je Armin, koji korijene vuče iz BiH. 

"Ja sam rođen u Brezi, mjestu 21 kilometar udaljenom od Sarajeva prema Zenici. Moja supruga Arianna također je porijeklom iz Breze, no rođena je u Švedskoj. I od nje je Antonio također naslijedio sportski gen jer je svojedobno bila juniorska teniska prvakinja Švedske", govori Kujundžić. 

Za kraj je dodao nešto o stilu igre kojeg njegov sin preferira. 

"On je onaj tipični vezni igrač, kako kažu, box to box. Puno trči i ima izniman smisao za igru". 

(foto: Instagram)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka