vijest

0

Vatreni na Poljudu su prilika da se zakopaju ratne sjekire i prošlost ostavi po strani

15.09.2019 12:38 | Večernji.hr

Naša izabrana vrsta rijetko je gostovala u Dalmaciji u posljednja dva desetljeća, publika ih je s tribina posljednji put u gledala 2012. godine protiv Švicarske (protiv Italije smo bili pod kaznom pa su tribine bile prazne, nap.a..), ali sada se u Splitu igra baš pravi šlager

Veličina slova A A A

Da je izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, ali i navijačima, prije rujanskih kvalifikacijskih ogleda protiv Slovačke i Azerbajdžana u gostima netko rekao da će vatreni uzeti četiri boda, vrlo vjerojatno bismo to svi prihvatili, gledajući na to ne kao na odličan, ali kao na vrlo dobar uspjeh. No, svi bismo u tom slučaju vjerovali da je riječ o bodu iz Slovačke, što bi bilo prihvatljivo jer si ipak u gostima izbjegao poraz protiv izravnog suparnika, te o tri boda protiv autsajdera Azerbajdžana.

Prava poslastica u Splitu

No nakon što su se ti rujanski ogledi odigrali, u svima nama ipak ostaje djelić gorčine jer su vatreni u Slovačkoj odigrali fenomenalan susret, pregazili domaćina s 4:0, ali su samo tri dana poslije sve kompromitirali remijem kod 109. reprezentacije svijeta.

– Uvijek smo nekako išli težim putem, sve zakomplicirali. Vjerojatno tako mora biti i sada – rekao je Domagoj Vida.

I zaista, vatreni su nas već nekako navikli na dramu, rijetko kada ide sve glatko. I u Rusiji u kojoj su postigli povijesni uspjeh uvijek smo drhtali uz njih, u fazi SP-a na ispadanje čak smo triput igrali produžetke, dvaput smo stvari morali rješavati kaznenim udarcima. No, isto tako navikli su nas i na to da su uvijek u takvim situacijama u kojima je “stani-pani” oni jednostavno – najbolji.

OSTATAK TEKSTA PROČITAJTE U IZVORNOM OBLIKU

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka