vijest

0

United izignorirao 40 poziva da dovede mladu zvijezdu, u Bayernu je najbolji igrač ovog proljeća

16.03.2020 13:57 | Germanijak/I.G.

Nevjerojatan propust Crvenih vragova.

Veličina slova A A A

Uprava Manchester Uniteda već je dulje vrijeme na udaru navijača, poglavito kada je u pitanju sportska politika kluba. Nakon odlaska Sir Alexa Fergusona, Crveni su vragovi upali u svojevrstan limb iz kojega nikako da se izvuku. Nisu konkurentni u borbi za naslov, a sada je i plasman u Ligu prvaka postao poduhvat sam po sebi.

Problem leži u čestim lutanjima, kako s trenerima, tako i u kadrovskoj križaljci. Kroz klub su prodefilirali brojni igrači kojima nije pružena prilika ili se nisu snašli na Old Traffordu. S druge strane, priliku da se okuša u najjačoj nogometnoj ligi na svijetu nije dobila mlada zvijezda Bayern Munchena, Alphonso Davies, iako je lako mogao završitiu Manchesteru.

Naime, lijevi bek Bavaraca igra fenomenalno otkako ga je sada već bivši strateg Rekordmeistera, Niko Kovač, instalirao na tu poziciju. Vrlo se brzo prometnuo u jednog od najboljih igrača njemačkog prvaka ovog proljeća, a da je bilo malo vizije i „njuha za talente“, ovaj 19-godišnjak se mogao probijati u crvenom dresu Uniteda.

Naime, nekadašnji skaut Crvenih vragova, Jorge Alvial, otkrio je za Manchester Evening News da je čak 40 puta zvao upravu Uniteda oko angažmana mladog Kanađanina. To je bilo prije pet godina, Davies je tek napunio 14 godina, ali Alvial tvrdi kako se talent nije moglo previdjeti.

„Prvi put sam ga gledao na Dallas Cupu i bio je jako dobar. Potom se vratio u Vancouver, a kada sam nakon toga gledao neke video-snimke sa svojim sinom Javierom rekao sam mu: 'Čekaj malo, sjećam se ovog igrača, to je Alphonso“, otkriva bivši skaut engleskog giganta. Dodao je: „Tada su me tek zaposlili, a ja sam odmah išao gledati njega i da vam budem iskren, odmah sam im ga preporučio“.

„Kada sam vidio što je sve sposoban bez adekvatnog treninga, odmah sam znao da će eksplodirati ako dođe u Manchester ili bilo koji drugi klub. Razgovarao sam s njim, ni tada nije bio tipično dijete koje preko noći želi postati 'superstar', jednostavno je imao sve. Sljedeće dvije godine preproučivao sam ga Unitedu, napisao sam preko 40 izvještaja o njemu“ rekao je Alvial, koji je kasnije radio na dovođenju Falcaa i Christiana Pulisica u Chelsea.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka