vijest

0

Unatoč porazu u Davis Cupu od Rusa, Hrvatska saznala sjajnu vijest

19.11.2019 19:22 | Germanijak

Konačno dobra teniska vijest.

Veličina slova A A A

Bez obzira na to na kojem mjestu završila nastup na prvom izdanju novog formata finalnoga turnira Davis Cupa, hrvatska reprezentacija će i dogodine imati priliku kvalificirati se za finalno nadmetanje, a ostaje otvorenom i mogućnost izravnog plasmana putem pozivnice.

Naime, prema inicijalnoj verziji sustava natjecanja za novi format Davis Cupa, bilo je predviđeno da će dvije najlošije reprezentacije preseliti u niži rang natjecanja. No, Međunarodna teniska federacija je u međuvremenu napravila globalnu reformu 119 godina starog natjecanja koja će u potpunosti zaživjeti sljedeće godine.

Radi se o tome da će od 2020. biti napušten zonski sustav pa će, osim 18 reprezentacija koje će sudjelovati na završnici u studenome u Madridu, čak 24 reprezentacije biti smještene u Svjetsku skupinu I, a još 24 u Svjetsku skupinu II, dok će zonski sustav (Euro-afrička zona, Američka zona, Azijsko-oceanijska zona) biti zadržan u skupinama III i IV.

Što to znači za Hrvatsku? Porazom 0-3 od Rusije naši su tenisači praktično izgubili mogućnost plasmana u nokaut fazu natjecanja.

Polufinalisti s ovogodišnjeg finalnog turnira Davis Cupa automatski će izboriti nastup na završnici u studenom 2020. godine, a ostale će reprezentacije imati priliku izboriti sudjelovanje na završnom turniru: njih 12 će morati igrati kvalifikacijski meč u ožujku sljedeće godine, a dvije najsretnije će dobiti pozivnice, kao što je to bio slučaj s Argentinom i Velikom Britanijom za ovogodišnje finalno natjecanje.

(foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka