vijest

0

Turski velikan pred bankrotom: Pokrenuta kampanja prikupljanja novca za spas kluba

05.04.2019 13:33 | Germanijak/I.G.

Treba im 30 milijuna eura u roku od dva mjeseca.

Veličina slova A A A

Pod nazivom „Neka bude svjetlo“, započela je kampanja prikupljanja novca za spas posrnulog nogometnog velikana iz Turske. Naravno, riječ je o Fenerbahčeu, gigantu turskog nogometa koji se sastao sa zagrebačkim Dinamom u grupnoj fazi Europske lige ove sezone.

Predsjednik kluba, Ali Koc, objavio je početak kampanje, a sam klub je objavio sljedeću izjavu povodom početka akcije.

„U jednom od najcrnjih dana u Fenerovoj povijesti, pokrećemo kampanju za našu svijetlu budućnost. Zajedno počinjemo borbu rame uz rame za svjetliju budućnost u izazovnoj situaciji u kojoj se našao klub“, stoji u priopćenju.

Prvi veći iznos uplatio je Sadettin Saran, turski milijarder rođen u SAD-u, u iznosu od milijun turskih lira, što je oko 150 tisuća eura. Saran posjeduje šest velikih tvrtki koje se bave raznim djelatnostima, a prije dvije godine osnovao je i sportsku televiziju S sport.

Fener je 20 godina bio pod vodstvom predsjednika Aziza Yildirima, ali je zbog nakupljenog velikog duga morao odstupiti. Novi predsjednik, Ali Koc, izjavio je u prosincu kako klub treba ostvariti profit od 60 milijuna eura, „što je nemoguće“, a iz tog razloga pokrenuta je kampanja prikupljanja novca, kako ih nepoštivanje financijskog fair-playa ne bi gurnulo niz provaliju.

Prema najnovijim izjavama Koca, Fenerbahče treba skupiti 30 milijuna eura do 31. svibnja kako UEFA ne bi morala posegnuti za sankcijama.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka