vijest

0

Trener Cibone odgovorio Nikši Prkačinu na prozivke oko minutaže sina Roka

29.02.2020 14:17 | Germanijak/I.G.

Legendarni hrvatski košarkaš prozvao je struku i upravu Vukova, a sada je dobio odgovor.

Veličina slova A A A

Ranije danas u Sportskim novostima, legendarni hrvatski košarkaš Nikša Prkačin prozvao je upravu i struku Cibone da se „svi kunu u njegovog sina Roka, ali mu nitko ne daje minutažu“.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor trenera Vukova, Ivana Velića.

„Što se tiče ovih nedavnih napisa oko pojedinih igrača ili bilo kakvog nezadovoljstva, mi takve stvari rješavamo razgovorom i zbog toga je atmosfera u našoj svlačionici uvijek dobra pa i sad, bez obzira što pojedinci zbog sebi znanih razloga željeli ispotencirati. Osvrnuo bi se jedino na izjavu mog dragog kolege Mršića. Ako mi je svojim pozivom Prkačina nešto htio pokazati onda bi volio da ga je pozvao i dao mu 20 ili 30 minuta i da mi je na taj način otvorio oči. Ovako mislim da nije napravio ništa dobro ni za Roka ni za klub. Odnos javnosti prema stvaranju mladih igrača bi se trebao ugledati na onaj kakav je bio u pitanju mladog Drežnjaka. On je bio  u takvom sistemu gdje se igrača nije prozivalo sa 16, 17 ili 18 godina velikim, NBA igračem. Svojim je radom i pravim odnosom kluba prema njemu došao do reprezentacije, a ne zato što ga je netko gurao na bilo koji način, kako medijski tako i menadžerski. Prvenstveno su bitni rad i strpljenje kad su u pitanju mladi igrači. Apeliram na drugačije odnose i da se o takvim stvarima u struci govori na drugačiji način, a ne preko nekih trećih osoba, podizanju hajki na klub i slično“, rekao je Velić za službene klupske stranice.

Dodao je sljedeće.

„Što se same minutaže tiče, brojke govore za sebe. U našoj ekipi u HT Premijer ligi najveću minutažu ima Bilinovac sa prosjekom od 23 minute po utakmici, a Roko ima 21,1 minutu. U ABA ligi Novačić, koji je ove sezone nominalno naš najbolji igrač ima 20 minuta u prosjeku, dok Roko ima 14,6. Takve brojke nema nijedan mladi igrač sa 17 godina. To je i pokazatelj funkcioniranja naše ekipe i sistema igre. Raspon minutaže je u domaćoj ligi od 13-23 minute, u ABA ligi od 15-25. Roko je ove sezone najveću minutažu imao protiv najvećih klubova- protiv Zvezde 26 minuta, protiv Budućnosti 23,5 minute, Igokee 25,5 minuta, Partizana u Beogradu 21 minutu, Mege 22,3 minute. To nitko ne spominje, a naglašavaju se 2 utakmice u kojima nije igrao, to finale Kupa itd. Ovo su činjenice o kojima možemo razgovarati“, zaključio je trener 'Cibosa'.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

Free Spins Party

Sudjeluj u Free spins party promociji za novoregistrirane članove i osvoji besplatne vrtnje.

Vladar

Strateg Rijeke u utakmici koja mu može donijeti sve, a s njom ne može (ili ne bi trebao) izgubiti...

najčitanije vijesti

izdvajamo

ili
Zaboravljena lozinka