vijest

0

Trebao je biti svećenik, a sad od košarke zarađuje 30 milijuna dolara godišnje

23.10.2019 13:00 | Germanijak

Prije osam godina prvi put je dotaknuo košarkašku loptu, a sad je NBA superstar.

Veličina slova A A A

Pascal Siakam dobio je nagradu za igrača koji je u prošloj sezoni najviše napredovao, ali to je možda preblaga konstatacija za strelovit uspon kojem svjedoči u posljednjih osam godina.

Naime, nova zvijezda Toronto Raptorsa prije nekoliko dana potpisala je ugovor težak 130 milijuna dolara na četiri godine. Nije neobično da NBA zvijezde zarađuju toliki novac, ali neobično je koliko je brzo Siakam došao do tog statusa od potpune anonimnosti.

Kamerunac je prije samo osam godina prvi put u životu dotaknuo košarkašku loptu, nije znao ništa o košarci i uopće nije imao pojma da joj želi posvetiti svoj život. Naprotiv, tad je u rodnoj Bafiji učio za svećenika, ali kriza vjere odvela ga je s duhovnog puta i usmjerila onaj svjetovni.

Na košarkaški teren odveo ga je prvi put Luc Mbah a Moute i izbrusio ga u jednog od najsjajnijih NBA dijamanata.

Sinoć je u pobjedi Toronta protiv New Orleansa 130:122 nakon produžetka ubacio 34 poena, uzeo 18 skokova i pet puta asistirao postavši prvi igrač nakon Vincea Cartera 2001. godine s takvim brojkama. Nova zvijezda je rođena i trebalo joj je samo osam godina od nule do slave...

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka