vijest

3

Trebao je biti devetka Dinama, sada ga je kao slobodnog igrača odbila Rijeka

26.09.2019 08:40 | Germanijak

Obećavao je mnogo, ali prerani odlazak u inozemstvo ga je koštao.

Veličina slova A A A

Sjećate li se Frana Brodića? Ovaj 22-godišnji napadač prije pet je godina izazvao pravu buru kada je napustio Dinamo i otišao u belgijski Club Brugge.

Tada je Zdravko Mamić učinio sve da ospori transfer jednog do najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, ali nije uspio. Brodić je odlučio otići, to je i napravio, a Dinamo je dobio tek odštetu za razvoj igrača. Kada je napustio Maksimir, prvi mu je čestitao Robert Murić komentarom „Napokon“.

No, nije se Brodić usrećio u Belgiji. Igrao je dobro za mlađe kategorije Club Bruggea koji ga je slao na posudbe u Royal Antwerp i Roeselare, ali do seniorske momčadi koju vodi Ivan Leko nije uspio doći. I zbog toga se dogodila nova posudba i to u talijansku Cataniju, gdje je proveo proljetnu polusezonu 2018. godine.

Minutažu je dobivao na kapaljku sve do posljednje utakmice sezone, kada je u 6:1 pobjedi protiv Rendea zabio dva gola. Time je uvjerio čelnikek luba da za 100 tisuća eura otkupe njegov ugovor, ali prošla je sezona bila za pravi zaborav. U Serie C i talijanskom Kupu odigrao je ukupno 22 utakmice, zabio jedan gol i asistirao za još dva. Sve skupa vrlo tanak učinak, a nakon što je u kolovozu zabilježio kup nastup, 2, rujna je Catania raskinula ugovor s Brodićem. 

On je od tada u potrazi za novim klubom, a prema informacijama Germanijaka, bio je ponuđen Rijeci! Na njegovu žalost, klub s Rujevice odbio je takvu mogućnost te će Brodić i dalje tražiti novu sredinu. Hoće li to biti neki od hrvatskih klubova, ostaje za vidjeti, ali krajnje je vrijeme da pronađe mjesto gdje će igrati u kontinuitetu te pokazati zašto je slovio kao veliki talent hrvatskog nogometa te nesuđena 'devetka' Dinama.

(foto: Pixsell)

posljednji komentari3
Ivica I.

| 17.12.2019 08:34

Uspješno je izvršio atentat na svoju nogometnu karijeru. Vjerojatno su svi drugi krivi ...

Antic M.

| 17.12.2019 08:34

Sad neka on plati Dinamu pa jovo nanovo
dokazivanje . Prvi mu čestitar sad dade savjet .

prikaži sve

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka