vijest

0

Transferi četvorice internacionalaca Hajduku bi mogli donijeti više od milijun eura

18.05.2020 11:25 | Germanijak/I.A.S.

Zanimljive kalkulacije.

Veličina slova A A A

Kako javljaju Sportske novosti, Hajduk bi ovog ljeta mogao postati bogatiji za nešto više od milijun eura.

Ova vijest sama po sebi nije nekakav presedan budući da je zarada na transferima nešto od čega drugi najtrofejniji hrvatski klub živi, ali zanimljivost leži u tome što bi zarada mogla doći od igrača koji već godinama nisu dio splitske momčadi.

Naime, četiri hrvatska (bivša, sadašnja i povremena) reprezentativca ovog bi ljeta mogli promijeniti klubove, a na taj način na račun Hajduka legla bi poprilično lijepa svota.

Pa, krenimo redom.

Mario Pašalić je praktički gotova priča, a od njegovog transfera iz Chelseaja u Atalantu Hajduku će pripasti 3% od iznosa transfera. Budući da se spominje iznos od 15 milijuna eura, Hajduk bi u transferu mogao zaraditi 450 tisuća eura.

Nadalje, tu su i Kalinići, Lovre i Nikola. Središnji napadač sigurno napušta Romu, a postotak koji će pripasti Hajduku iznosi 3,5 %. Ako se vodimo prema tome da bi će ga Rimljani prodati za iznos koliko iznosi njegova današnja tržišna vrijednost prema Transfermarktu, a ona je  6,8 milijuna eura, Splićani bi u tom poslu zaradili 238 tisuća eura.

Lovre Kalinić također je jedan od onih koji pod svaku cijenu mora napustiti redove svojeg sadašnjeg poslodavca. Njegov status u Aston Villi je takav da ga je klub doslovno spreman pustiti na bilo koji način, a ukoliko dođe do transfera, a ne neke nove posudbe, Splićani bi mogli dobiti dodatnih 112 tisuća eura budući da njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 2,8 milijuna eura, a Splićanima pripada 4% od sljedećeg transfera.

Za kraj, tu je i najskuplji eksponat u ovoj priči i potencijalnom plesu milijuna, Ivan Perišić. Iako nikada nije upisao niti jedan jedini nastup za momčad Hajduka, Perišić bi u klupsku blagajnu mogao donijeti dodatnih 350 tisuća eura. Kako? Njegova vrijednost danas iznosi 17,5 milijuna eura, a od sljedećeg transfera Hajduku pripada 2%. Jasno, svi ovi iznosi imaju uporište samo ukoliko se igrači prodaju za isti iznos koliko iznosi njihova tržišna vrijednost.

Kada sve zbrojimo dolazimo do brojke od 1,15 milijuna eura. Nema nikakve sumnje da bi u ovoj ekonomskoj situaciji takav novac bio pravi „dar s neba“ za Splićane, a on bi nekako bio još slađi budući da je riječ o zaradi na igračima koji već godinama nisu stanovnici Poljuda.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka