vijest

0

Svaki klub iz Prve HNL zaradio tri milijuna kuna iz Fonda solidarnosti UEFA-e

28.08.2019 14:24 | Germanijak

Novac se mora trošiti namjenski.

Veličina slova A A A

Odlična vijest za sve klubove iz Prve HNL. UEFA će iz Fonda solidarnosti počastiti svakog člana Prve HNL s pozamašnim iznosom od tri milijuna kuna, a sve zbog plasmana Dinama u grupnu fazu Lige prvaka. 

Podsjetimo, fond solidarnosti pokrenula je krovna europska nogometna organizacija nakon razgovora s europskom komisijom. Sve s ciljem kako bi barem donekle izjednačilo tržišno natjecanje u domaćim prvenstvima, državama čiji prvaci završe u skupinama Lige prvaka i na taj način dobiju značajan novac (Dinamo je za plasman zaradio 15.25 milijuna eura), dijeli se 80% budžeta na ostale klubove lige, dok onima bez plasmana u skupine ide 20%.

Konkretno, ove sezone će države koje daju predstavnike u Ligu prvaka podijeliti 130 milijuna eura, ovisno o broju klubova u elitnom natjecanju. Tu će najviše zaraditi Englezi, Talijani, Španjolci i Nijemci koji daju po četiri kluba. Hrvatska će sa svojim jednim predstavnikom zaraditi oko četiri milijuna eura, što bi, kada se podijeli na klubove iz Prve HNL, trebalo iznositi oko tri milijuna kuna po klubu. Sasvim lijep iznos, posebno za klubove iz donjeg dijela tablice koji imaju manji proračun i nemaju mogućnost dodatno zaraditi igranjem europskih natjecanja. 

Za kraj spomenimo kako se ovaj novac ne smije trošiti na igračka pojačanja već samo za funkcioniranje i razvoj omladinske škole. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka