vijest

0

Stopama Kobea: Bivši NFL igrač osvojio Oscara u istoj kategoriji kao neprežaljeni Laker

10.02.2020 19:52 | Germanijak/V.R.

Samo dvije godine kasnije, još jedan bivši sportaš pokazao je izniman stvaralački potencijal.

Veličina slova A A A

Noćas su u Dolby Theatreu na Hollywood Boulevardu dodijeljene 92. nagrade Američke filmske akademije, poznatije kao Oscar.

Većina je javnosti upoznata sa laureatima i uracima filmske umjetnosti koja su ove godine pokupila najviše pozornosti očiju svijeta.

No baš poput nedavno nesretno preminule košarkaške legende Kobea Bryanta koji je za 2017. osvojio nagradu u kategoriji najboljeg kratkog animiranog filma naslovljenog ''Dear Basketball'', sportski svijet i ove godine ima svog predstavnika među nagrađenima. I to u istoj kategoriji.

Matthew A. Cherry bivši je igrač američkog nogometa, a u NFL-u je igrao poziciji wide receivera za tri momčadi. Suprotno Bryantu, nakon sportske karijere u potpunosti se posvetio poslu redatelja, scenarista i producenta, a nagradu je osvojio svojim animiranim filmom ''Hair Love'' zajedno s producenticom Karen Rupert Toliver.

Upotrijebio je novac koji je dobio kao osiguranje nakon ozljede igrajuć za Baltimore Ravense kako bi lansirao svoju kreativnu karijeru. Nagrađeni film priča o afroamerikancu koji svojoj kćeri po prvi puta radi frizuru.

„Ni ne pričam ljudima da sam igrao profesionalno football. Sportaše često gledaju s podcjenjivanjem kad probaju ostvariti nešto van onoga po čemu su poznati, odnosno sporta“, kaže Cherry kad priča kako komunicira s ljudima o svom stvaralačkom radu.

(foto: screenshot)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka