vijest

0

Stigla konačna potvrda: Manchester City izbačen iz Europe na dvije sezone

14.02.2020 20:23 | Germanijak/I.A.S.

Di su pare?

Veličina slova A A A

Katastrofalne vijesti za sve (ako uopće postoje) simpatizere Manchester Cityja: Građani naredne dvije sezone neće moći sudjelovati u europskim natjecanjima, objavila je UEFA.

Manchester City je navodno zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je, u suradnji s njemačkim Der Spiegelom, objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

Engleski prvak je navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Valja istaknuti kako, osim što je na naredne dvije godine izbačen iz europskih natjecanja, City mora platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

Na ovu odluku Manchester City ima pravo podnijeti žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Ako Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu", stoji u priopćenju koje je objavila UEFA.

 

 

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka