vijest

0

Rummenigge ušutkao spletkaroše: Kovač ostaje trener Bayerna

26.05.2019 13:08 | Germanijak

Niko je s dvije titule kupio Bayernove čelnike.

Veličina slova A A A

Minhenski Bayern ima trenera za sljedeću sezonu, a njegovo ime je Niko Kovač. Proteklih mjeseci kolale su svakakve glasine, ali čovjek koji na koncu odlučuje ih je zaustavio izjavivši „Niko ostaje trener!“

Kovačeva jedina mrlja na premijernoj sezoni na klupi najvećeg njemačkog kluba bila je nastup u Europi, okej nije blistao ni u Bundesligi, ali je na koncu okončao svoju prvu godinu u Sabener Strasseu s dvije kante, a Karl Heinz Rummeniggeu to je bilo dovoljno da mu da povjerenje i za sljedeću.

„Naravno, Niko ostaje trener, to nikad nije ni bilo diskutabilno,“ rekao je Bayernov operativac i začepio usta svima koji su nagađali.

Baš je Rummenigge bio prvi koji je zaustavio nedavnu glasinu da je Niko bivši izjavivši kako je riječ o „novinarskoj izmišljotini“.

„Nismo ga nikad ni dovodili u pitanje. U Munchenu se uspješnost sezone računa po broju osvojenih titula, a Niko ih ima dvije i odigrao je ključnu ulogu u njihovom osvajanju.“

Kovaču je ovo druga uzastopna kruna u Kupu jer je prošle godine osvojio ovo natjecanje kao trener Eintrachta.

"Jasno je – vrlo sam zadovoljan. Leipzig nam je otežao posao, nije nam davao prostora, ali nakon prvog gola i kako je vrijeme prolazilo bivalo nam je sve lakše. Čestitao bih Manuelu Neueru na fantastičnoj partiji", rekao je Kovač.

Na koncu, loš nastup u Europi i neuvjerljivo osvojen naslov neće ostaviti traga i Kovač će naredne sezone biti trener bavarskog velikana. Nešto lošiji dojam iz prve sezone moći će ispraviti u drugoj, ali sa značajno izmijenjenom momčadim, već su stigli Lucas Hernandez i Benjamin Pavard, a intenzivno se radi na dovođenju Rodrija, Leroya Sanea i Time Wernera.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka