vijest

0

Rocketsi se rješavaju D'Antonija?

10.12.2019 21:16 | Germanijak

Dvostruki prvaci suočavaju se sa svojevrsnom prekretnicom.

Veličina slova A A A

Kako procjenjuju upućeni stručnjaci uglednog The Athletica infiltrirani duboko ''iza neprijateljskih linija'' kad su u pitanju najsvježija zbivanja u NBA ligi – a domaći portal Hoopster.hr prenosi – Mikeu D'Antoniju su na kraju sezone odbrojani dani na klupi Houston Rocketsa.

Spasilo bi ga, logično, eventualno osvajanje naslova. No iako momčadi ne ide loše u dosadašnjem dijelu sezone, dapače, na omjeru su 15-8 čime trenutno drže peto mjesto Zapada, upućeniji u zbivanja u ligi zadnjih godina svjesni su da stil igre kojeg njeguje D'Antoni jednostavno nije onaj koji donosi naslove.

Stil je to koji ohrabruje brze završetke napada, koji je po tome dobio i ime ''Seven seconds or less'', a kojeg je trener talijanskog porijekla inaugurirao treniravši Phoenix Sunse, te je s njima imao svoj ''medeni mjesec'' u ligi prije otprilike 15 godina. On je okončan usred nemogućnosti da ti Sunsi, koji su istinabog igrali veoma efikasno u napadu, dođu makar u priliku da se bore za naslov, ustuknuvši svaki put pred momčadima puno adekvatnije sastavljenima za žestoku playoff košarku, prije svega na obrambenom kraju terena. Tu prvenstveno mislimo na San Antonio Spurse.

Vlasnik Rocketsa Tilman Fertitta jedan je od onih kojima je jako stalo do uspjeha momčadi i koji emotivno prolazi kroz njene rezultate, čime je nalik legendarnom Marku Cubanu, vlasniku Dallas Mavericska. Pogonjen tom ambicijom, Fertitta je spreman na kraju sezone ''prelomiti'' i pokušati uvesti franšizu u novu eru i osigurati joj svježi početak. A u to je procijenio da bi bilo primjereno ući s novim strategom na klupi.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka