vijest

0

Rijeka poslala vratara u treću ligu, Slaven otkazao napadaču

05.09.2019 09:35 | Germanijak/I.A.S.

Zanimljive odluke dvaju prvoligaša…

Veličina slova A A A

Matej Jelić više nije napadač Slaven Belupa. Stasiti napadač već dulje vrijeme nije u kadru momčadi te je bilo potpuno jasno još od završetka prošle sezone kako vodstvo Farmaceuta ne računa na njegove usluge, ali njegov raskid sa momčadi iz Koprivnice tek je jučer u popodnevnim satima dobio službenu potvrdu i sve potrebne papire da je sada slobodan igrač i da može bez ikakvih problema potražiti novu sredinu.

Jelić je rođen u Našicama, a još kao dijete priključio se Dinamu, čiju je omladinsku školu i prošao. Promijenio je dosta klubova u hrvatskom nogometu, a kao najbolji potez (barem zasada) u karijeri bio je prelazak u redove Žiline 2013. godine. Dvije godine je izvrsno igrao u Slovačkoj što mu je u konačnici i osiguralo transfer u Rapid iz Beča koji je za njegove usluge izdvojio 800 tisuća eura.

U Austriji se nije baš usrećio pa je otišao na jednogodišnju posudbu u Rijeku. Pod vodstvom Matjaža Keka nije stizao do ozbiljnije minutaže pa mu je po završetku posudbe Rapid odlučio dati slobodne papire, nakon čega se priključuje Slavenu.

Prošlu je sezonu bio član prve momčadi, a ukupno je skupio 27 nastupa i pet pogodaka. Nakon samo jedne sezone odlučio zahvaliti na suradnji pa je tako Jelić postao slobodan igrač.

Od ostalih transfera izdvajamo mladog nigerijskog čuvara mreže Ayotunde Ikuepamitana koji je kao slobodan igrač prešao u redove Primorca iz Biograda. Rijeka ovom mladiću pristiglom iz nigerijske akademije Abuja nije radila probleme pa je u novu sredinu došao kao slobodan igrač.

U 2.HNL skupio je šest nastupa, a ranije ga je Rijeka već bila slala na posudbe u Šibenik i Varaždin, ali mladi Nigerijac nije uspio pokazati da je kalibar za neke veće stvari.

Rijeka u svojoj momčadi ima, osim Andreja Prskala, još i Davida Nwolokora i Ivora Pandura, pa je ovaj mladić bio četvrti čuvar mreže riječkog prvoligaša. Odlaskom Ayotundea Rijeka je u svojim redovima ostala na samo dva nigerijska nogometaša, a to su Gerald Diyoke i Muhammed Kabiru.

(foto:Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka