vijest

0

Rijeka na prodaju: Stižu Englezi, cijena Olma i Petkovića bi zadovoljila Miškovića

05.12.2019 16:36 | Germanijak

Strani investitori šopingiraju po Kvarneru

Veličina slova A A A

Prema pisanjima Sportskih novosti, vrata Rujevice su otvorena te se u riječkom prvoligašu opasno radi na tome kako bi se klub prodao.

Iako, naravno, nema nikakvih službenih potvrda ovih natpisa, iz SN-a javljaju kako je predsjednik Rijeke Damir Mišković spreman prodati klub ukoliko za njega dođe ponuda između 30 i 40 milijuna eura.

Mišković je s Rijekom osvojio – sve što se osvojiti moglo! Prvi put u klupskoj povijesti momčad s Kvarnera okitila se titulom prvaka države, osvojena su dva kupa, superkup, u tri se navrata klub plasirao u grupnu fazu Europske lige, ostvareni su rekordni ulazni i izlazni transfer, izgrađen je novi (bolji) stadion i i… nekome to opet nije dosta.

 Troškovi riječkog prvoligaša na godišnjoj bazi iznose između 10 i 12 milijuna eura, a treba se platiti dug prema Social Sportu koji iznosi 18 milijuna kuna, a za kraj treba istaknuti kako je temeljni kapital kluba 8,5 milijuna eura.

Prema SN-u u klubu rade na tome da se klub u skorije vrijeme proda, a hoće li to biti nekome s Bliskog istoka ili (kako posljednji informacije javljaju) iz Londona, potpuno je nebitno.

Olmo i Petković, najskuplji dio momčadi kluba protiv kojeg je Rijeka osvojila hrvatski kup prije nešto više od pola godine, prema podacima transfermarkta zajedno vrijedi 38 milijuna eura, a upravo bi taj iznos zadovoljio prvog čovjeka Rijeke da se odluči na prodaju kluba.

Za kraj dodajemo kako Rijeka nije jedini klub koji je zanimljiv stranim investitorima, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku:

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka