vijest

0

Razriješeno ubojstvo bivšeg NBA igrača i sedmog izbora drafta: Upucala ga žena

22.05.2020 20:51 | Germanijak/V.R.

Tragičan slučaj od prije desetljeća konačno razriješen.

Veličina slova A A A

Godine 2010. NBA svijet je doživo jedan šok.

Igrač koji je izabran kao šesti na, po mnogima najjačem NBA draftu svih vremena, onom 1996., tragično je ubiven 19. srpnja 2010. godine.

Radi se o Lorenzenu Wrightu, igraču reketa biranom od strane Los Angeles Clippersa, a u karijeri je igrao i za Atlanta Hawkse, Memphis Grizzliese, te na samom kraju karijere, Sacramento Kingse i Cleveland Cavalierse. U karijeri je bilježio 8 poena i 6.4 skokova po susretu.

Jedne je srpanjske noći nestao i nitko nije mogao doći do njega, a tri dana poslije je službeno proglašen nestalim. Desetak dana nakon nestanka njegovo je tijelo pronađeno mrtvo u šumi u okolici Memphisa nakon poziva 911 službi.

Danas je nakon desetljeće dugog suđenja došlo do priznanja. Wrighta je ubila njegova vlastita supruga Sheera s ukupno 15 hitaca iz vatrenog oružja. Njeno je sudjelovanje dokazano još prošlog ljeta, no sad je priznala ubojstvo čime bi njena kazna mogla biti skraćena za 30%.

Sheera je također posvjedočila o tome kako je njen suprug bio upleten u mnoge kriminalne radnje poput pranja novca ili distribuiranja narkotika. Napisala je i knjigu, nazivno fiktivnu, o tome kako je žena bivšeg NBA igrača uzela djecu i odletjela za Kaliforniju usred muževog fizičkog zlostavljanja. Time je zapravo htjela dati do znanjž kroz što prolazi ona sama.

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka