vijest

0

PSG se više ništa ne pita: FIFA određuje cijenu za transfer Neymara

04.09.2019 10:58 | Germanijak/I.G.

Zanimljiv FIFA-in propis.

Veličina slova A A A

Pomalo nevjerojatna vijest dolazi iz Španjolske.

Kako prenosi tamošnji list Mundo Deportivo, francuski prvak Paris Saint-Germain neće imati puno utjecaja na visinu odštete koju će potencijalni interesenti platiti za Neymara sljedećeg ljeta. Naime, ona će biti određena preko FIFA-inih regulativa, a evo u čemu je 'kvaka'.

Prema napisima spomenutih novina, brazilska mega-zvijezda nema klauzulu u ugovoru koja bi odredila njegovu cijenu. Iz tog razloga, cijenu će odrediti jedan FIFA-in propis koji stoji u Statutu vezanom uz transfere i štiti igračeva od 'postavljanja cijene na njegovu slobodu'.

Sljedećeg će, tako ljeta, Neymar ispuniti uvjet koji kaže da igrač može napustiti klub nakon tri pune sezone (ili godine) provedene u klubu, a bez da je u međuvremenu produživao ugovor koji je prvi put potpisao s klubom, da bi zauzvrat njegov klub dobio određenu kompenzaciju.

Visinu kompenzacijskog iznosa određuje posebna formula koju je postavila sama FIFA, a uzima u obzir tržišnu cijenu igrača u to vrijeme, amortizaciju u vrijeme potpisa i još nekoliko drugih varijabli, piše Mundo Deportivo. Agenti 28-godišnjeg Brazilca već su se konzultirali s FIFA-om i već su doznali cijenu koja bi trebala biti dovoljna za njegovu kupnju.

Prema njihovim saznanjima, ta cijena će iznositi oko 170 milijuna eura. Barcelona stoji prva u redu, a odmah  iza njih Real Madrid. Ukoliko Neymar poželi odlazak sljedećeg ljeta, bez da produži ugovor u međuvremenu, FIFA će odrediti njegovu cijenu.

 

 

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka