vijest

0

Predsjednik Gorice ljutit zbog suđenja: Otkazujemo VAR edukacije

07.10.2019 09:43 | Germanijak/I.G.

Smatra da su izrazito oštećeni u utakmici s Osijekom.

Veličina slova A A A

U posljednjem, 11. kolu Prve hrvatske nogometne lige, Osijek je preokretom došao do sva tri boda protiv Gorice. Gosti su poveli preko najboljeg igrača Kristijana Lovrića fantastičnim golom s dvadesetak metara udaljenosti, ali domaćini u Gradskom vrtu preko Mirka Marića i Antonija Manceea preokreću i dolaze do pobjede 2-1.

Ipak, utakmica nije završila bez sudačkih repova. Predsjednik Goričana, Nenad Črnko, izrazito je nezadovoljan suđenjem i smatra da su poprilično oštećeni – prvenstveno kod drugog gola kada je stoper Gorice Nemanja Ljubisavljević dobio drugi žuti karton, a Osječanima sviran penal za izjednačenje.

Tim povodom je za sportnews.hr predsjednik Gorice dao poprilično oštru izjavu.

„Dugo smo tolerirali situacije koje nas jesu ili koje bi nas mogle koštati pozicija koje naš klub zaslužuje, ali način na koji se sve događa ne može izbjeći naše ogorčenje i reakciju. Gorica je teško oštećena u Osijeku prošlog proljeća i tada su nas dvije velike pogreške pomoćnog suca koštale plasmana koji vodi u Europu“, rekao je Črnko, podsjetivši na sudačke greške u utakmici s Hajdukom u četvrtom kolu (nedosuđen penal u 15. mnuti), zatim dodavši: „Jučer je Gorica pokazala da se igrom i pristupom može nametnuti za više od pete pozicije i pomrsiti račune većim i bogatijim klubovima HNL-a no tada opet pogreškom suca i dosuđivanjem nepostojećeg kaznenog udarca za Osijek, a onda i posljedičnim isključujućim kartonom za Ljubisavljevića ovakva odluka gura Goricu u poraz i deficit na terenu. I ne samo to – vrlo je diskutabilna (ne)dozvoljena pozicija Mancea neposredno pred dobivanje dubinske lopte za tu akciju, ali kad sve to zanemarimo tada je nakon svega u nastavku utakmice svega nekoliko minuta kasnije Lopa morao dobiti drugi žuti karton – ako ćemo na vagu stavljati podjednaki kriterij za obje momčadi“.

Iz tog razloga, predsjednik Gorice je najavio da će otkazati suradnju s HNS-om vezano uz VAR edukacije koje se održavaju na njihovom stadionu.

„Gorica je sigurno na svim segmentima klub koji je uzor i želimo biti dio cjeline koja gradi bolji nogomet i uvjete u HNL-u, pa smo takoprvi ozbiljno shvatili obavezu i opet uložili značajan novac u završetak VAR prostorije i konstantno stojimo na raspolaganju edukaciji koja je nužna iako smo taj novac mogli usmjeriti u dodatno ojačanje kadra, a kao i drugi čekati zimu. Stoga ćemo u tijeku ovog tjedna vrlo ozbiljno razmisliti i nakon svega što se događa otkazati sve daljnje VAR edukacije na našem stadionu. I na kraju samo opaska kako ovo naše ogorčenje nije usmjereno ni protiv vodstva Osijeka ili Hajduka, a ja još jednom moram naglasiti kako su odnosi sa oba kluba odlični, kako smo i u Osijeku i u Splitu uvijek odlično primljeni i kako sam siguran da i oni žele da se ovakve stvari u HNL-u ne događaju, jer nam je svima nogomet na prvom mjestu, a nažalost u ovoj sezoni to nije, već se stalno bavimo suđenjem i analizom pogrešaka“, rekao je Črnko.

Predsjednik Gorice, Nenad Črnko, inače je i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, pa ćemo vidjeti kako će sve ovo 'sjesti' krovnoj hrvatskoj nogometnoj organizaciji i koliko ozbiljnosti zapravo ima u svemu ovome.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka