vijest

0

PPD Zagreb u problemima: Ostaju bez trećine proračuna, igrat će se samo hrvatska liga?

11.07.2020 09:37 | Germanijak/I.G.

Kinezi su se odlučili, barem privremeno, povući.

Veličina slova A A A

Rukometni klub PPD Zagreb nalazi se u nezgodnoj poziciji.

Prema riječima direktora kluba, Vedrana Šupukovića za Sportske novosti, Kinezi su se odlučili privremeno povući zbog utjecaja pandemije koronavirusa, a to će imati velik utjecaj na klupski proračun.

„Kinezi su definitivno otkazali, jer misle da na jesen neće biti moguće igrati natjecanje poput SEHA lige. Ugovor s njima stavljen je na čekanje. S njihovim nedolaskom automatski je zaustavljena već dogovorena suradnja. To je u nekim klupskim omjerima odnijelo 25 do 30 posto planiranih sredstava. Ako se pri tome doda da je Grad Zagreb umanjio zbog svih ostalih problema svoje sudjelovanje u financiranju, jasno je da se situacija bitno mijenja. No, mi ipak očekujemo da će ostati u granicama normale“, rekao je Šupuković za spomenuti izvor.

Momčad iz Pekinga je trebala još barem naredne dvije sezone igrati SEHA ligu, ali to se obustavlja do daljnjeg. Šupuković je dodao da je lako moguće da se naredne sezone igraju samo nacionalna prvenstva u rukometu, što znači da bi se 'zagrebaši' i Nexe mogli vratiti barem na jednu sezonu u hrvatsku Premijer ligu.

(Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka