vijest

0

Porazne brojke: Prošlo kolo HNL-a gledalo nešto više od četiri tisuće navijača

16.05.2019 11:40 | Germanijak/I.M.

Turobno ozračje na tribinama.

Veličina slova A A A

Očajna infrastruktura i loše vrijeme često utječu na slabu posjećenost utakmica Prve HNL, no netom okončano kolo još je jednom razotkrilo sve nedostatke naših stadiona. 

Pet utakmica 34. kola na tribinama je ukupno gledalo samo 4.183 gledatelja, što je doista mizerna brojka, posebno ako uzmemo u obzir da su međusobno igrali Dinamo i Gorica, odnosno Osijek i Rijeka. 

Na ruku gledateljima nije išlo vrijeme koje je bilo tmurno i često praćeno kišom, no to nas samo dovodi do drugog velikog minusa - loše infrastrukture i nepostojanja ikakvog krova na, primjerice, Maksimiru i Gradskom vrtu

O građevini nasuprot zoološkog vrta u našem glavnom gradu toliko je puta sve ispričano. Potrošeno je stotine i stotine milijuna eura, da bismo danas imali stadion koji je u poluraspadajućem stanju bez ijednog kvadrata krova. Rezultat, samo 610 gledatelja prema službenoj statistici s utakmice. 

"Slobodno napišite da ljudi smiju doći na naše utakmice", zavapio je Nikola Moro u miks zoni poslije dvoboja prve i pete momčadi lige. 

Broj gledatelja na svim utakmicama 34. kola izgledao je ovako:

Istra 1961 - Inter-Zaprešić  488
Rudeš - Hajduk  738
Slaven Belupo - Lokomotiva  315
Dinamo - Gorica  610
Osijek -Rijeka  2.032

Ukupno/prosječno gledatelja: 4.183 / 837

(foto: Pixsell)

 

tagovi

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka