vijest

0

Ponajveći talent hrvatske košarke dobio poziv u seniorsku reprezentaciju

02.02.2019 09:19 | Germanijak/I.M.

Sjajan potez izbornika.

Veličina slova A A A

Dražen Anzulović zaslužuje brojne kritike za zadnja dva kvalifikacijska ciklusa, u kojima je Hrvatska svoje šanse za plasmanom na Svjetsko prvenstvo u košarci svela ne na minimum, već na puku teoriju.

U posljednja dva kola prvo trebamo dobiti Poljsku sa 7 poena razlike, a bi u zadnjem kolu morali pobijediti u gostima kod Mađarske te se istovremeno nadati da Poljaci, koji će igrati u punom sastavu, kod kuće izgube od Nizozemske koja je ispala iz borbe za prolaskom dalje. 

Kada je situacija već toliko crna i očajna po našu reprezentaciju, nema druge nego napraviti totalni reset, s čime se kasni već godinama. A to podrazumijeva da se mlade talente odmah sada počne uvoditi u reprezentaciju i davati im se adekvtna minutaža. 

Stoga veseli vijest da je poziv za posljednja dva kola kvalifikacija dobio perskeptivni Luka Šamanić, NBA talent koji uz Roka Prkačina predstavlja najveću mladu nadu hrvatske košarke. Igrač je to potvrdio u razgovoru za Sportske novosti. On ove sezone u Olimpiji igra svoju prvu seniorsku sezonu, a partije koje pruža su fantastične. Na početku sezone dobivao je minutažu na kapaljku, točnije bila je dozirana te se s vremenom povećavala. No, u zadnjih 5-6 kola ABA lige, pa i Lige prvaka, Šamanić se prometnuo u jednog od najboljih igrača slovenskog velikana, a veseli da je to prepoznao i hrvatski izbornik. 

Ako smo bili široke ruke kada je Anzulovića trebalo iskritizirati za negledljive igre reprezentacije u rujnu i studenom, sada je vrijeme i za pohvalu. Šamanić je rođen 2000. godine, tek je napunio 19 godina, ali igrači se dijele na dobre i loše. Drago nam je da je i izbornik to shvatio, a bit će nam još draže ako mu minute neće krasti iskusniji igrači upitnih kvaliteta. 

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka