vijest

0

Otkriven razlog Ragnickovog odlaska iz Red Bulla

13.05.2020 00:19 | Germanijak/I.G.

Nijemac je sve bliži novom angažmanu.

Veličina slova A A A

Legendarni Ralf Ragnick, mastermind kada su nogometne operacije u pitanju kod Red Bullovih nogometnih momčadi, uskoro bi trebao dogovoriti novi angažman.

Novinar Bilda, Christian Falk, tvrdi kako je 61-godišnji strateg sve bliži dogovoru s Milanom oko preuzimanja njihove klupe ovog ljeta. Ragnick je već bio u poodmakloj fazi pregovora s direktorom talijanskog giganta, Ivanom Gazidisom, ali pandemija koronavirusa u potpunosti je obustavile te pregovore.

Međutim, kako se situacija polako smiruje i dolazi kakvoj-takvoj normali, tako su se aktivirali i ovi pregovori. Spomenuti izvor tvrdi kako su Ragnick i Milan vrlo blizu dogovora, a Ragnick je i unajmio profesora talijanskog jezika s kojim uči tri puta tjedno.

Povrh svega, otkriven je i razlog Ragnickova odlaska iz koncerna Red Bulla.

Naime, Nijemac je uoči ove sezone prešao sa mjesta privremenog trenera (zamijenio ga Julian Nagelsmann) na mjesto „direktora za sport i nogometni razvoj“ unutar Red Bulla. Ta pozicija izmišljena je posebno za njega, i vjerojatno će se ukinuti, a prvotno je postavljena zbog razmirica između Ragnicka i izvršnog direktora RB Leipziga, Olivera Mintzlaffa.

Iako je Mintzlaff uvijek tvrdio da je Ragnick krucijalan kotačić u sportskom/nogometnom svijetu Red Bulla, činjenica je da su u posljednje vrijeme često imali sukobljena mišljenja. Iako Falk ne navodi o čemu je riječ, poznata je njihova svađa otprije nekoliko sezona kada je Naby Keita pušten u Liverpool (za rekordnu cifru), iako je Ragnick bio protiv prodaje.

Nakon što je bivši strateg Stuttgarta, Schalkea i Hoffenheima prešao na novu poziciju, znao je da se neće dugo tamo zadržati, iako je Red Bull očekivao njegov dugotrajniji doprinos njihovim filijalama u Brazilu i New Yorku.

Čini se kako će 'Profesor' ranije završiti svoju epizodu s Red Bullom i 'odletjeti' na San Siro. Dogovor bi trebao pasti u narednim tjednima.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka