vijest

0

„On je kao Michael Jordan, samo s boljim brkovima“

21.05.2020 11:24 | Germanijak/I.A.S.

Njujorški magazin Wall Street Journal objavio je veliku priču o najvećem vaterpolskom treneru svih vremena, Ratku Rudiću.

Veličina slova A A A

Poznati njujorški magazin Wall Street Journal objavio je veliku priču o Ratku Rudiću, velikom trenerskom geniju koji se umirovio, a koji je ostavio trag i na američkom kontinentu... Ugledni dnevnik proglasio je Rudića najboljim trenerom na svijetu, prenose Sportske novosti

„Bojali su ga se poput Billa Belichicka, ali voljeli kao Johna Woodena“

Tamošnji izbornik bio je od 2001. do 2004. godine, a Amerikanci su ga jako voljeli...

„Znao je da može izvući više iz igrača nego što oni sami misle“, rekao je o Rudiću njegov bivši igrač Adam Wright kojeg je u reprezentaciji SAD-a vodio u Ateni 2004.

Bavili su se i Rudićevim trenerskim metodama od kojih su i sportaši u punoj snazi i formi brzo dobili upale mišića.

„Morali smo utapati svog partnera i držati ga ispod vode 20 sekundi“, prepričao je jednu od metoda još jedan Rudićev američki učenik Wolf Wigo.

Nabrojena su Rudićeva impresivna postignuća: nastupi na devet Olimpijskih igara, vođenje pet reprezentacija, osvajanje pet trenerskih i jedne igračke medalje, od čega su čak četiri zlatne. Gotovo nevjerojatno zvuči da mu je između prve i zadnje zlatne olimpijske medalje prošlo čak 28 godina.

„Nakon što je napravio to sve, vodio reprezentacije Jugoslavije, Italije, SAD-a, Hrvatske i Brazila, trebala se dogoditi pandemija da bi Rudića potjerala u mirovinu“, piše u tekstu.

Tekst zaključuju zanimljivom usporedbom:

„On je kao Michael Jordan, ali s boljim brkovima!“

(foto: Pixsell)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka