vijest

0

Omiljena destinacija Ivice Kostelića ipak ostaje u kalendaru Svjetskog kupa

27.05.2020 11:30 | Germanijak/I.M.

Odlične vijesti iz Švicarske.

Veličina slova A A A

Jedna od najvećih spustaških utrka u Svjetskom skijaškom kupu, tradicionalni Trofej Lauberhorn u švicarskom Wengenu, ostat će natjecateljskom kalendaru, nakon što je Švicaski skijaški savez opozvao zahtjev upućen Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) za njegovo ukanjanje s popisa domaćina nakon sezone 2021./22.

Do obrata je došlo kad je financijsku pomoć Wengenu obećao hotelijer Joerg Moser. Lokalni poduzetnik je rekao da će sudjelovati u financijskoj konstrukciji sa 300 tisuća švicarskih franaka, što je oko 285.000 eura, a to predstavlja gotovo trećinu iznosa koju su tražili organizatori od Švicarskog skijaškog saveza. Švicarski skijaški savez se nada da će i vlada subvencionirati dio sredstava, čime bi se popunila praznina do iznosa od milijun franaka, koliko su tražili organizatori.

Švicarski mediji su prenijeli izjavu predsjednika Saveza Ursa Lehmanna koji je rekao da postoji želja za “osiguravanjem budućnosti za spektakularne utrke Trofeja Lauberhorn u jedinstvenom planinskom okolišu, ali ne pod svaku cijenu”.

Ovu vijest zasigurno će s obobravanjem dočekati i u obitelji Kostelić. Naime, Ivici je to najuspješnije skijalište u kojem ima dvanaest postolja, od čega šest pobjeda - četiri u slalomu, dvije u kombinaciji. Ivica je u Wengenu poznat i po zabavi jer je u nekoliko navrata pred publikom svirao i pjevao pjesmu "Johnny B. Good" te je stekao mnoge obožavatelje.

(foto: Reuters)

 

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka