vijest

0

Novi preokret? Jučer potpisao novi ugovor, a već danas je blizu odlaska u turskog velikana

03.06.2020 11:10 | Germanijak/I.A.S.

Standardni veznjak Hajduka je na izlaznim vratima kluba.

Veličina slova A A A

Iako se jučer pisalo o tome kako je Hamza Barry potpisao novi ugovor s Hajdukom do kraja akturalne sezone, danas su se pojavile nove informacije koje govore kako je Gambijac blizu odlaska u tursku prvu ligu.

Kako prenosi Nogomet plus, Barry je blizu toga da od sljedeće sezone postane novi igrač jednog od najvećih i najtrofejnijih turskih klubova  Bešiktaša, čiji je član još uvijek i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Barry je u Splitu doživio igračku afirmaciju, a mnogi treneri su na njega gledali kao pravu okosnicu vezne linije Splićana koja nije ista kada Gambijac igra ili ne. Iako može odigrati i na mjestu defenzivnog veznog, Barry je pravi središnji veznjak kojeg bi britanski mediji okarakterizirali kao „box to box“.

Krajem 2017. godine hrvatski mediji brujali su o tome kako je za uslugama ovog veznjaka jako zainteresiran i engleski West Ham koji je navodno bio spreman za njegove usluge izdvojiti ogromnih 5,5 milijuna eura. U konačnici, ta se priča pokazala samo kao plod mašte koji se nikada nije ostvario, a nakon neostvarenog odlaska na Otok, Hamza je bio najbliži tome da od ove zime postane novi član mađarskog velikana MOL Videotona kojeg danas vodi nekadašnji strateg Splićana Joan Carillo, a u sastavu su još i dva dobro poznata HNL imena, Armin Hodžić i Marko Futacs.

Turski mediji, koji su jasno i prvi plasirali ovu vijest, vjeruju kako je Hamza idelna zamjena za dugogodišnjeg člana Bešiktaša, Kanađanina Atibu Hatchinsona koji je odbio produljiti ugovor s klubom te je veoma blizu toga da se vrati u MLS.

Bilo kako bilo, detaljnije informacije vezane uz ovaj potencijalan transfer očekuju se u narednih nekoliko dana, a trener Bilih Igor Tudor uskoro bi mogao ostati bez veznjaka koji je praktički za vrijeme cijelog svog boravka na Poljudu bio neizostavan član udarnih 11.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka