vijest

0

Novac sve kupuje: Finale Lige prvaka igrat će se van Europe?

09.11.2019 12:31 | Germanijak

Zar ovo ikoga čudi?

Veličina slova A A A

Odavno smo shvatili da je romantično doba nogometa i sporta općenito - prošlost. Novac je okupirao sport i više ne postoji stvar koja nije na prodaju, samo pod pravom cijenom. Pa tako i finale Lige prvaka, koliko god to zvuči nevjerojatno. 

Iz američkih medija stigla nam je vijest kako su u tijeku ozbiljni pregovori da se finale najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu u sezoni 2023/24 prvi puta odigra van Europe i to u SAD-u. 

Prema dosad dostupnim informacijama, stadion na kojem bi se finale moglo upriličiti je MetLife, supermoderno zdanje u New Jerseyu, koje prima nešto više od 82 tisuće gledatelja, a na njemu igraju New York Giantsi te New York Jetsi. 

Inače, već je poznato na kojim će se stadionima igrati sljedeća četiri finala - Istanbul će ove sezone biti domaćin, potom slijedi St. Peterburg, 2022. će finale biti u Munchenu, a godinu nakon u Londonu. Prvi slobodan termin za selidbu finala Lige prvaka van Europe je 2024. godina, a prema svemu sudeći, čelnici krovne europske nogometne organizacije mogli bi učiniti taj korak.

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka