vijest

0

Nije elita, ali je sjajno društvo - pogledajte s kime će Hrvatska igrati u B diviziji Lige nacija

19.11.2018 07:34 | Germanijak/E.F.

Hrvatska je ispala u drugu jakosnu skupinu Lige nacija.

Veličina slova A A A

Hrvatska je premijerni nastup u Ligi nacija završila na posljednjem mjestu grupe 4 divizije A. Jučerašnji poraz na Wembleyju gurnuo nas je u nižu jakosnu skupinu pa ćemo tako sljedeće izdanje UEFA-inog natjecanja igrati u diviziji B. Iako to nije onaj elitni rang, i u njemu ćemo imati mnoštvo teških protivnika.

> Kalkulacije: Kako do statusa nositelja u kvalifikacijama za Euro

Divizija B konceptualno izgleda isto kao divizija A – 12 reprezentacija je podijeljeno u 4 skupine s po 3 reprezentacije. Nakon 6 kola najbolji iz svake skupine prelazi u viši rang, a najgore momčadi ispadaju u diviziju C. Danas i sutra igraju se posljednje utakmice natjecanja u skupinama pa još uvijek nije poznat baš svaki sudionik divizije B u sljedećem izdanju Lige nacija, ali većina jeste.

Osim Hrvatske, iz divizije A su ispali još Njemačka, Island i Poljska. One reprezentacije koje su ove godine osvojili druga mjesta u svojim skupinama divizije B te će i u sljedećoj Ligi nacija ostati u ovom rangu su sigurno Austrija i Wales, a još dva mjesta se traže između Češke i Slovačke, odnosno Rusije i Švedske. Česi i Slovaci danas u Pragu igraju za plasman na drugo i treće mjesto grupe 1, prvo mjesto je osigurala Ukrajina, obje reprezentacije do sada imaju tri boda, ali su u prednosti Česi koji su pobijedili u prvoj međusobnoj utakmici ove dvije reprezentacije. U grupi 2 Švedska i Rusija u Stockholmu igraju za prvo mjesto s time da Rusi imaju 3 boda više pa im je dovoljan i bod. No, kako je u prvoj utakmici bilo 0:0, onda je Šveđanima dovoljna bilo kakva pobjeda.

> ODIGRAJ ČEŠKA – SLOVAČKA

> ODIGRAJ ŠVEDSKA – RUSIJA

U diviziji C stvar je kompliciranija. Samo je Finska osvojila grupu 2 dok se u svim ostalim grupama pobjednici traže u posljednjim utakmicama skupina. U grupi 1 Škotska i Izrael u Glasgowu igraju za prvo mjesto – obje momčadi imaju po 6 bodova s time da je Izrael u prvoj utakmici pobijedio s 2:1. Grupa C donosi zanimljivu borbu – Norveška i Bugarska imaju isto bodova, po 10, ali i isti međusobni omjer jer su obje momčadi na domaćim terenima pobijedila s po 1:0. To znači da će odlučivati ukupna gol-razlika, a tu trenutno bolje stoji Norveška koja ima 5:2, dok je Bugarska na 6:4. No, Bugari posljednju utakmicu danas igraju na domaćem terenu protiv Slovenije dok Norveška gostuje na Cipru. U grupi 4 Srbija ima 2 boda prednosti nad Rumunjskom koja ima bolji međusobni omjer. No, Srbi sutra u Beogradu dočekuju Litvu dok su Rumunji u gostima kod Crne Gore.

> ODIGRAJ ŠKOTSKA – IZRAEL

> ODIGRAJ BUGARSKA – SLOVENIJA

> ODIGRAJ CIPAR – NORVEŠKA

> ODIGRAJ SRBIJA – LITVA

> ODIGRAJ CRNA GORA – RUMUNJSKA

Hrvatska, Njemačka, Island, Poljska, Češka/Slovačka, Rusija/Švedska, Austrija, Wales, Izrael/Škotska, Finska, Norveška/Bugarska, Srbija/Rumunjska.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka