vijest

0

Neymar PSG košta više od milijun eura po utakmici!

29.10.2019 09:11 | Germanijak

Koliko vama gazda plaća za 90 minuta efektivnog rada?

Veličina slova A A A

Najskuplji nogometaš današnjice, Neymar, stalno je po bolnicama, naime, otkad je preselio u grad svjetlosti, propustio je više utakmica, nego što ih je odigrao. Brazilski superstar stalno nešto kuka o odlasku iz francuske prijestlonice, ali i dalje „srče“ lovu iz kluba. Ispada kako slabo uzvraća uloženo jer su gazde iz Katara u njega do sada uložili prema procjenama francuskih medija čak 300 milijuna eura!

Tu se mi novinari mičemo u stranu i prepuštamo matematiku onima koji se u nju bolje razumiju, a oni kažu kako je nekoć najskuplji svjetski transfer, čiji je dolazak iz Barcelone plaćen 222 milijuna eura, dosad odigrao 63 utakmice, a čak 64 je propustio. Njih čak 52 zbog ozljeda, osam zbog diskvalifikacije, a ostatak zbog nediscipline.

Neymar ima mjesečna primanja od 3,100.000 eura, odnosno u dvije godine dobio je oko 75.000.000 eura od Parižana. Kad se sve to zbroji i oduzme, ispada kako PSG Neymaru za jednu utakmicu isplaćuje malo više od milijun eura, preciznie oko 1.180.000 eura. Da, dobro ste pročitali, 90-ak minuta efektivnog rada brazilskog napadača, njegov poslodavac plaća nešto više od 13.000 eura po minuti.

Monetarna statistika dokazuje kako ju ni izbliza ne opravdava. Navijači to tvrde neko vrijeme, a sad imaju i konkretne brojke iza svoje tvrdnje. Brazilac je dosad zabio samo 38 golova za PSG, i dalje dominiraju francuskim nogometom, ali ozbiljniji europski iskorak nisu napravili.

(Foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

Eros s onoga svijeta

Ima brzinu, dribling i znanje za igranje u nekoj od lige petice, ali njegova arogancija i indiferentnost...

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka