vijest

0

Neobjašnjiv potez engleskog izbornika: Gomez i Henderson ga molili da poštedi Sterlinga, ali nije htio ni čuti

12.11.2019 14:57 | Germanijak/I.G.

Engleski izbornik ima svoja pravila.

Veličina slova A A A

Englesku i svjetsku nogometnu javnost sinoć je iznenadila vijest kako je izbornik Gareth Southgate iz momčadi izbacio drugog najskupljeg nogometaša u momčadi, Raheema Sterlinga. Do toga je došlo nakon što se igrač Manchester Citya sukobio sa Liverpoolovim Joeom Gomezom, a izbornik Gordog Albiona promptno je reagirao i odstranio 24-godišnjeg krilnog napadača iz kadra za utakmicu protiv Crne Gore.

Međutim, kako prenose Mirror i Daily Mail, Sterling je mogao proći i kudikamo bolje, a u njegovu korist radili su i Joe Gomezom koji se brzo pomirio sa svojim reprezentativnim suigračem, kao i Jordan Henderson.

Naime, nakon sukoba, kapetan Redsa, Henderson – koji je u odličnim odnosima sa Sterlingom još od zajedničkih dana na Anfieldu – djelovao je kao pomirbeni čimbenik u ovoj svađi. Iako Henderson nije u momčadi Gordog Albiona za ovaj susret (žuti kartoni), on je ekspresno reagirao na poziv svojih suigrača. Henderson je nazvao Sterlinga i Gomeza i izgladio situaciju, a na kraju je došlo i do isprike Sterlinga prema Gomezu i njihovog pomirbenog rukovanja.

Toliko je izglađena situacija da je Gomez reagirao i kod Southgata i zamolio izbornika da poštedi Sterlinga izbacivanja iz momčadi. Međutim, Southgate smatra da je Sterling zaslužio ovu kaznu te ga je odstranio iz kampa za ovo okupljanje.

Igrač Građana nije zadovoljan ovom kaznom, prvenstveno iz razloga jer je stvar brzo izglađena, a tek treba vidjeti kako će se razvijati daljnji odnos sa izbornikom Southgateom.

 

 

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka