vijest

0

Nedodirljiva Serena ide po 24. Grand Slam

07.09.2018 08:44 | Germanijak/D.V.

U finalu je čeka legitimna nasljednica.

Veličina slova A A A

Serena Williams, u prvom polufinalnom susretu, pregazila je Anastasiju Sevastovu rezultatom 6-3, 6-0 prepustivši Latvijki samo tri gema.

Sevastova je bolje otvorila meč i povela 0-2 u gemovima što je samo zagrijalo najtrofejniju igračicu u povijesti bijelog sporta u Open eri, prepustivši joj do kraja susreta samo jedan gem. Latvijka je u drugom setu pružila otpor samo u prvom servis gemu spasivši tri break lopte, ali do kraja se nije ni približila osvajanju makar jednog utješnog gema.

Za protivnice, nepodnošljiva lakoća Sereninog tenisa čini je tenisačicom izvan kategorije, ali ne bi bilo pošteno „napraviti račun bez krčmara“, jer upravo njena iduća protivnica neodoljivo podsjeća na mladu Serenu Williams i sve da želi, ne može pobjeći od tog laskavog, ali opterećujućeg statusa.

Japanka Naomi Osaka, u drugom polufinalnom susretu, pobijedila je uvjerljivo, prvi put u karijeri (nakon tri poraza), prošlogodišnju finalisticu Madison Keys rezultatom 6-2, 6-4.

Favorizirana Keys povela je 2-1 u prvom setu, ali Osaka uzvraća Sereninim stilom i osvaja idućih osam gemova te se od takve furiozne serije Keys nije oporavila do kraja susreta. Na kraju je samo održavala prednost te rutinski i bez većeg pritiska privela susret kraju za susret sa Serenom.

Međutim, vrijedi istaknuti da je u dosad jedinom međusobnom susretu Naomi Osaka vrlo uvjerljivo pobijedila Serenu Williams rezultatom 6-3, 6-2 u prvom kolu ovogodišnjeg turnira Miamiju, pa iako će biti izrazita favoritkinja u finalu, neće imati lagan posao.

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka