vijest

0

NBA ima novi datum restarta i kraja tekuće sezone

03.06.2020 09:57 | Germanijak

Sezonu bi zaključile 22 momčadi...

Veličina slova A A A

NBA liga priprema se za format od 22 momčadi za mogući nastavak sezone 31. srpnja, a započne li tad, sedma utakmica finala doigravanja trebala bi se igrati 12. listopada.

Komesar Adam Silver u četvrtak će taj prijedlog dati na glasanje upravnom tijelu NBA lige, a prema toj projekciji, NBA draft i tržište slobodnih igrača trebalo bi slijediti u drugoj polovici listopada.

Udruženje igrača i Liga još pregovaraju oko detalja formata odigravanja završnice lige. Kako sada stvari stoje najbliži su planu da se sezona privede kraju igranjem šest utakmica regularne sezone plus doigravanje sa 16 momčadi. Sezonu bi tako završile momčadi koje su trenutačno na pozicijama koje vode u doigravanje te još New Orleans, Portland, San Antonio, Sacramento, Phoenix na Zapadu i Washington na Istoku.

NBA liga ne igra se od druge trećine ožujka kad je igraču Utah Jazza Rudyju Gobertu pronađen koronavirus. Sezona inače završava u lipnju, a nova započinje u listopadu, kad bi prema ovoj projekciji trebala završiti tekuća.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka