vijest

0

Chelsea posudio mladog hrvatskog reprezentativca petoligašu

11.01.2019 11:21 | Germanijak/I.G.

Neočekivan transfer mladića.

Veličina slova A A A

Chelsea je odavno postao poznat po dovođenju velikog broja, prvenstveno mladih, igrača u svoje redove koje kasnije drži u svom omladinskom pogonu ili ih šalje na posudbe. Poznat nam je pimjer hrvatskog vratara Mateja Delača koji je nakon potpisa za londonski kub odradio čak 8 posudbi nikad ne zaigravši za Bluese.

Iako se nada drugačijoj budućnosti, još jedan Hrvat krenuo je sličnim stopama. Kao i Delač, i ovaj igra na poziciji vratara, a riječ je o 17-godišnjem Karlu Žigeru. Mladić je potekao u mlađim kategorijama NK Zagreba, a u ljeto 2013. godine dobio je poziv Chelseaja koji se ne može odbiti, te je par mjeseci kasnije i potpisao ugovor s engleskim velikanom.

Mladi hrvatski reprezentativac u uzrastu do 17 godina, minulog je ljeta potpisao profesionalni ugovor sa klubom sa Stamford Bridgea, a nastupao je za Chelseajevu momčad u uzrastu do 18 godina.

Karlo Žiger će, čini se barem za sada, krenuti Delačevim stopama jer je otišao na posudbu i to u redove engleskog petoligaša Sutton Uniteda. Navedeni klub trenutno drži 6. mjesto u National Leagueu, odnosno petom razredu engleskog nogometa.

 
 
 
(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka