vijest

0

Najžešći gradski derbi na svijetu: Smrdljive bombe, 1500 policajaca i krvavi okršaji uoči utakmice (FOTO)

01.10.2018 10:00 | Germanijak/H.M.

Jedan od najvećih derbija u Europi.

Veličina slova A A A

Jučer je odigrao jedan od najvećih, ali zasigurno najžešćih njemačkih derbija i to u drugoj ligi. Kako je HSV prošle sezone prvi put povijesno ispao u niži rang tamo ih je čekao njihov najveći rival, St. Pauli. Navijači oba kluba su se vjerojatno već od tada spremala za ovu utakmicu, a obračuni su krenuli već tijekom tjedna.

HSV i St. Pauli su oba iz Hamburga i radi se o pasioniranoj mržnji koja traje desecima godina, a dvoboji Dinama i Hajduka čine se kao 'mala beba' pokraj ovog derbija kojeg je u drugoj ligi gledalo 57 tisuća ljudi, tražila se karta više i ni jedno mjesto nije ostalo prazno. Što se tiče nogometa nismo puno vidjeli, završilo je bez golova i sa samo četiri žuta kartona. Puno je zanimljivije bilo van terena.

Obračuni su krenuli već u četvrtak kada su navijači St. Paulija napali navijače HSV-a i to na način da su upali u prostorije za okupljanje gdje su navijači Hamburga izrađivali transparente. Epilog je bio dvoje teško ozlijeđenih koji su morali u bolnicu, a tada je naravno slijedila reakcija i doslovni poziv na linč.

Sljedeći dan oko sto najžešćih ultrasa HSV-a stiglo je u kvart St. Pauli kako bi se obračunali s neprijateljima, bili su naoružani tipičnim hladnim oružjem, no policija ih je na vrijeme spriječila i oko sto specijalaca uspjelo sve održati pod kontrolom. Također, policija na kraju ništa nije prepustila slučaju i derbi je osiguravalo čak 1500 policajaca koji su bili baš na svakom koraku. No, navijači St. Paulija uspjeli su napraviti 'show' i to vrhunski. Upalili su takovzane smrdljive bombe kod ulaza za domaće navijače i tako maksimalno zakuhali stvar i napravili velike probleme policiji. 

Ipak, na stadionu je napravljena vrhunska koreografija od strane domaćih navijača, ali i gostujućih koji su imali i bakljadu. Povijest mržnje između ovih klubova traje malo manje od sto godina, ali HSV je daleko uspješniji u međusobnim utakmicama. Navijači su dugo čekali ovaj derbi koji nije igran sedam dugih godina jer St. Pauli od 2011. nije igrao u Bundesligi. Oba kluba imaju hrpu pasioniranih navijača, a zna se koga najviše mrze. Najbolje da pogledate galeriju i video s utakmice:

(Foto: Action Images)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka